Szabadidő

Megszüntette a Facebook az egyik leghasznosabb funkcióját

Aki nem szerette a Facebook nagy, közös hírfolyamát, annak létezett egy kiskapu, amellyel sajátot hozhatott létre. Akik szerették a közösségi oldal ezen funkcióját, azok számára van egy rossz hírünk: a Facebook ezt a lehetőséget ugyanis megszüntette.

A Facebookon belül volt arra megoldás, hogy saját hírfolyamot építsünk fel magunknak: ehhez csupán listákat kellett készíteni, ahová az így felvett ismerősök/oldalak bejegyzéseit végigpörgethettük, ráadásul mindezt időrendi megjelenítésben. A napokban azonban megszűnt ez a fajta hírfolyam – írja a hvg.hu.

A Facebook mobilos alkalmazásában közzétett felhívás szerint a listákat továbbra is lehet szerkeszteni, hozzáadni vagy törölni belőle tagokat, sőt meg is lehet osztani azt. Mostantól azonban a listába összeszedett ismerősök bejegyzéseit nem fogjuk látni.

Zuckerbergék bejelentése szerint múlt hét csütörtökön szüntették meg végleg ezt a fajta hírfolyamot, azt is elmondták, miért: a Facebook szóvivője szerint azt szeretnék elérni, hogy a hagyományos hírfolyamban érezzék jól magukat a felhasználók, azt pedig külön kiemelte, hogy összességében ezt is ugyanúgy meg lehet szűrni, át lehet alakítani, mintha erre külön hírfolyamot hoznánk létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top