Szabadidő

Időjárás: nem tágít a hideg, jönnek a talaj menti fagyok

Egy szempillantás alatt beköszöntött az ősz a hét végén, keddre virradóra pedig már hajnali fagyokra is fel kell készülni.

Kedden napos idő várható a legtöbb helyen kevés felhővel, csapadék nem valószínű. A szél napközben még gyakran erős lesz, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A szélvédett délnyugati területeken és az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható – közölte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán folytatódik a napos idő, gomolyfelhőkkel, csapadék nem várható. A szél több helyen megélénkül napközben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -2, -4 fok is lehet, talaj menti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Csütörtökön derült, száraz idő lesz, a szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -1, -3 fok is lehet, talaj menti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között várható.

Pénteken is túlnyomóan derült, száraz idő lesz, de lehet élénk szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között, egyes fagyzugokban 0 fok körül alakul. Talaj menti fagy az előző napokénál kisebb területen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top