Szabadidő

Ő a hazai futóversenyek legviccesebb indulója

Először jelmez nélkül futott, de úgy érezte, ez így túl snassz. Aztán megszületett Koffein Kapitány.

Ha szoktál futóversenyekre járni, talán te is találkoztál már Koffein Kapitánnyal, a hazai futóversenyek legviccesebb karakterével. A férfivel a 24.hu készített interjút, de a valódi nevét és a civil kinézetét nem fedte fel, inkognitóban szeretne maradni. (Itt láthatsz róla jelmezes képeket.)

K2 a kétezres évek elején kezdett futni, akkor 175 métert sikerült teljesítenie. Aztán naponta futott fél órákat, majd többet, de a lelkesedés egy-két év után elfogyott. Koffein Kapitány karakterének ötlete már az első futóversenye előtt létezett. Poénként indult a társaságában, utalva arra, hogy rengeteg kávét ittak. Azt viszont nem gondolta, hogy a jelmezes figura egyszer tényleg életre kel.

2008 tavaszán látott egy angliai vidéki maratont, akkor döntötte el, hogy ő is benevez egy versenyre. Először jelmez nélkül állt rajthoz, de úgy érezte, ez így túl snassz. Akkor jött Koffein Kapitány.

Először csak derékig volt meg a jelmez, pont a lényeg hiányzott: ugye a szuperhős attól szuperhős, hogy kívül hordja az alsógatyáját, innen ismered meg, ha az utcán látsz egyet. Na, ez nála akkor még nem volt, csak a következő évtől. Koffein Kapitány teljes valójában a 2009-es tauntoni maratonon jelent meg először.

Azóta számos versenyen vett részt, a leghosszabb távja 53 kilométer volt a Balaton Szupermaratonon. A futamokat nem mindig bírja úgy, ahogy szeretné, ilyenkor nem annyira délceg a mozgása, de mindig előrukkol valami látványos jelenettel. Kicsit kötelességének is érzi, hogy biztassa a többi futót, és persze neki is jólesik, ha szurkolnak.

Egyedül az zavarja, hogy néha Zorrónak vagy Batmannek nézik. És a pólóján látható koffeinmolekulát sem ismerik fel az emberek, bár volt már, hogy egy vegyész egyből tudta, miről van szó.

(Nyitókép: Barnimages)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top