Szabadidő

Rutkai Borival és az Alma együttessel zárul az idei Gyerek Sziget

Végéhez közeledik az egy hónapon át tartó gyerekzsúr, de még az utolsó hétvége is tartogat meglepetéseket és kipróbálni való új játékokat.

Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de június 22–23-án még mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A Generali Nagyszínpadon Rutkai Bori és bandája zendít rá szombaton, utánuk pedig az Aranyszamár Bábszínház varázsolja a színpadra Pom Pomot és barátait.

Vasárnap az „end show-ról” a Minimax fesztivál gondoskodik: lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty; Bíró Eszter és az Alma együttes is garantáltan megénekeltet mindenkit.

Vajon mit kell tudni a hiúzról? És hogyan lehet kirándulás közben megfigyelni egy mókust vagy a kertben egy arra tévedt sünit? A Vadonleső program interaktív természetismereti játékával tanítja meg a gyerkőcöknek, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről, de az év emlőséről, a titokzatos hiúzról is sok érdekesség kiderül.

A Gyerek Paradicsom helyszínen a Vadonleső és a Magtól magig programon tanulhatnak még a kicsik a környezetükről, arról, hogy miért is jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket.

A rengeteg tudás mellett pedig a Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a WC-papír-gurigát, sőt a krumplit is!

A Kézműves Palotába is érdemes lesz betérni saját gyártmányú kincsekért: ezen a hétvégén többek közt a habkarton-építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja még az alkotni vágyókat. Szintén a táborban tör ki a számháború, végig lehet menni az akadálypályán, és a lurkók kedvenc meseszereplőiknek is segíthetnek a Meseerdőben.

Kiemelt kép: Gyerek Sziget / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top