Szabadidő

Instagram-sztár lett a vak kismacskából

Riasztotta a felelősség, de úgy érezte, mégsem tehet mást: magához kell vennie a vak macskakölyköt.

Egy vak macska az Instagram legújabb sztárja – írja a Metro. Louie pupillák és könnycsatorna nélkül született, mégis életben tudott maradni: csodálatos módon a hallása és a bajusza segítségével térképezi fel a környezetét.

cica, macska, kismacska

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az égszínkék szemű kismacskát egy londoni nő fogadta örökbe. Kerry Denman a lapnak nyilatkozva azt mondta, eszébe sem volt, hogy macskát tartson a lakásában. „Éppen új lakásba költöztem, szerettem volna tisztán tartani, és bár gyerekkoromban volt egy cicám, úgy éreztem, nem tudom vállalni a felelősséget, ami a macskatartással jár” – magyarázta.

Amikor hét évvel ezelőtt találkozott Louie-val, úgy érezte, mégsem tehet mást: magához kell vennie a vak macskakölyköt. „Egy közeli családnak kismacskái születtek, gondoltam, beugrom hozzájuk, és megcirógatom a kölyköket. A háziak valószínűleg nem tudták, hogy nem akarok magammal vinni belőlük, ezért amikor beléptem, az asszony azonnal Louie-ra mutatott, és azt mondta »ezt meg se nézd, valami gond van a szemével«.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Sunday Funday! ❤️

Louie The Blind Cat 👀 (@louie_blind_cat) által megosztott bejegyzés,

A társaihoz képest is apró kis szőrgombócot az anyja sem táplálta, Kerry attól félt, hogy a gazdái hagyják majd elpusztulni. „Nem hagyott nyugodni a dolog, de féltem attól, hogy befogadjak egy vak cicát, ezért az interneten kerestem segítséget” – emlékezett vissza.

Szerencsére, talált is egy fórumot, ahol azt írták, a vak macskák egy kis segítséggel teljes életet élhetnek. „Végül úgy döntöttem, mégis elhozom. Adtam tíz fontot a gazdájának, hogy ivartalanítsa, aztán hazavittem.”

Kerry azonnal beleszeretett a macsekba. Nemrég egy Instagram-oldalt is indított neki, ahol már több mint harmincezer követője van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top