Szabadidő

Bezárja kapuit a Miniversum, Európa legnagyobb terepasztala

Érdemes még kihasználni a hátralévő időt

Már csak három hónapig van nyitva a Miniversum, a miniatűr városokat megformázó gigantikus terepasztal.

A Clark Ádám teret a váralagutat és a Lánchíd egyik pillérét ábrázoló terepasztalrészlet egy triciklire épített vitrinben a Miniversum Budapest kiállítóterme előtt a VI. kerület Andrássy út 12-ben.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Ahogy azt korábban megírtuk, Európa egyik legnagyobb terepasztalának az Andrássy úton álló impozáns Krausz-palota adott otthont, amelyet 2013-ban vehettek át a kivitelezők. A 300 négyzetméteres asztalon 1:87-es kicsinyítésben csodálhatjuk meg a 14 települést, több száz épülettel, járművel és több ezer figurával együtt. A Miniversum 9 hónap alatt készült el, a munkában mintegy 30 makettező és modellező vett részt. 40 egyedi makett külső műhelyekben készült, ilyen a Vajdahunyad vára, a Hősök tere és a Nyugati pályaudvar. Érdekesség, hogy kifelé menet megcsodálhatjuk a hatalmas vezérlőt is, ahol a karbantartók felügyelik a kiállítást. 

A miniversumosok egy Facebook-posztban tudatták, hogy elérkezett a búcsú ideje, 2020. január 31-én bezárja kapuit a Miniversum. Jó hír azonban, hogy a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, valamint különleges, karácsonyi installáció is bekerül a miniatűr világba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top