Szabadidő

Ilyen elképesztőnek még sosem láttad a történelem első mozgóképét

Most mindennél szemléletesebb leckét kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy mennyit változott a technológia az első mozgókép születésétől napjainkig.

Ahogy emlékezhetünk, Louis Lumière korszakalkotó, egyben műfajteremtő rövidfilmje, A vonat érkezése 1896-ban készült el, az látható rajta, ahogy a szerelvény megérkezik a La Ciotat-i pályaudvarra.

Denis Shiryaev YouTube-videós most kipróbálta, mi történne, ha a régi, klasszikus filmet a mai, modern technikai eszközökkel rögzítik. Több mint egy évszázaddal és két évtizeddel az eredeti születése után a videósnak a mesterséges intelligenciát bevetve 4K felbontásúra sikerült a felvételt „modernizálnia”, 60fps-sel. Továbbá hangot is kevert az eredetileg néma film alá.

Az eredmény tényleg döbbenetes lett, ha jelenleg van videó, amit érdemes megnézni a neten, akkor ez egészen biztosan köztük van. Február 3-i megjelenése óta nem véletlenül nézték meg mára, kevesebb mint egy hét alatt közel 2 és fél millióan.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top