Szabadidő

Kettészakad az ország időjárása a következő napokban

Az ország egyik felén heves záporokra, a másikon strandidőre van kilátás a következő napokban.

Az elmúlt napok zivatarai, viharai továbbra is velünk maradnak, főleg az ország északkeleti részében – írja az Infostart.hu. A térségben az erőteljes felhősödés mellett rövidebb napos időszakokra van kilátás, többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar, de előfordulhat felhőszakadás, viharos szél, sőt jégeső is, az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint. 

Eközben, csütörtöktől, a Dunántúl nagyobb részén, illetve a Duna-Tisza közének délnyugati térségeiben enyhén gomolyfelhős, napsütéses, száraz idő várható. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet a sokéves átlag szerint 22-27 Celsius-fok körül alakul a délutáni órákban.

Felemás időjárás jön a hétvégén is

A pénteki prognózis szerint pár fokkal erősödhet a nappali felmelegedés, ez a folyamat szombaton is tart majd. Az ország középső megyéiben szombatig nem kell érdemi csapadékra számítani, a keleti megyékben azonban újabb záporok-zivatarok várhatóak. Ezalatt az ország nyugati felén, a Balaton térségében kifejezetten nyárias strandidőre lehet számítani.

Változékony időjárásra számíthatunk a hétvégén

Az ország egyik felét veri majd az eső, a másikon tombol a nyári napsütés (Fotó: Profimedia)

További cikkeink az időjárással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top