nlc.hu
Szabadidő

Az Amazon Glow új szintre emeli a videohívásokat

Az Amazon új kütyüjét imádni fogják a gyerekek

A cég ígérete szerint többről van szó, mint egyszerű videohívásokról.

Az Amazon a héten több új fejlesztést is bemutatott, a kisgyerekes szülők számára azonban bizonyára az Amazon Glow lesz a legérdekesebb. Mielőtt bárki forgatni kezdené a szemét, hogy megint egy újabb digitális izé, aminek a nyomkodásával a gyerekek tölthetik az időt, érdemes megnézni, mit tud az új kütyü.

Az Amazon Glow a videohívások világát tágítja ki, olyannyira, hogy részben már a fizikai világba is “átlóg” a felhasználói élmény. Nem egy sima táblagépről van ugyanis szó, hanem egy 8-hüvelykes képernyőről, amelyhez egy különleges projektor is csatlakozik. Utóbbi egy 19 hüvelyk átlójú képet tud kivetíteni, amely egyfajta virtuális billentyűzetként, virtuális érintőképernyőként viselkedik. Magyarul, az asztalra vetített képeket, társasjátékokat a gyerekek egyszerűen, érintéssel vezérelhetik, a projektor kamerája pedig érzékeli a kezük mozgását, ami lehetővé teszi a különféle funkciók aktiválását. A készülékhez egy speciális fehér alátét is jár, erre vetíti ki a Glow a képeket.

A szerkezethez többféle játék tölthető le, így akár az idősebbek is sakkozhatnak, dáma-, vagy memóriajátékot játszhatnak. A gyerekek pedig több ezer mesekönyvet hívhatnak elő a felületen, de akár festhetnek, “zsírkrétával” rajzolhatnak vagy akár graffitizhetnek is, anélkül, hogy összemaszatolnák az asztalt vagy a gyerekszoba padlóját. 

Az Amazon Glow áttöri a digitális és a fizikai világ közti korlátot

Az Amazon Glow lehetővé teszi a fizikai és a digitális világ összeolvadását (Fotó: Amazon)

Az Amazon Glow kamerája akár fizikai tárgyakat is képes beszkennelni, például a gyerekek kedvenc játékát vagy plüssét is, amelyből aztán interkatív digitális kirakót készít. Ugyanígy akár a papírra készült gyerekrajzokat is képes digitalizálni, így azt el lehet küldeni a távolban élő rokonoknak, barátkonak is. 

A fizikai és a digitális világ találkozása is lehetségessé válik, a Glow-hoz ugyanis beszerezhetőek fizikai kirakó-darabkák (például a Tangram nevű logikai játékhoz), ami lehetővé teszi, hogy a gyerek a kézbe fogható darabokkal játsszon, a távolban élő rokon, nagyszülő pedig saját táblagépén tud becsatlakozni a játékba. A fizikai-digitális játékot egyébként fluid play-nek hívják, kapcsolódó cikkünkben bővebben is lehet róla olvasni.

Az Amazon hangsúlyozza, hogy a Glow semmilyen hangot vagy ékpet nem rögzít, illetve semmilyen módon nem követi a felhasználók helyzetét, és egyéb adatokat sem ment el róluk, így gondoskodva a gyerekek biztonságáról. Az eszköz 300 dolláros (bő 93 ezer forintos) áron lesz majd elérhető, de a cég most bevezető áron 249 dollárért (bő 77 ezer forintért) kínálja a különleges digiális kütyüt.

Még több digitális csoda az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top