nlc.hu
Szabadidő

Öt golyó találta el, de túlélte a Kijevből menekülő 13 éves ukrán fiú

Öt golyó találta el, de életben maradt a Kijevből menekülő 13 éves ukrán fiú

Vova a családjával menekült Kijevből, amikor tüzet nyitottak rájuk. Öt lövés érte, túlélte, de édesapja és egy rokona meghalt. Egy 13 éves ukrán fiú megrázó története.

Csodával határos módon maradt életben egy ukrán tinédzser, aki a családjával Kijevből menekült az orosz-ukrán háború elől, de valaki tüzet nyitott az autójukra – számolt be a Daily Mail. 

Február 26-án a család egy régi kék Ladába zsúfolódva próbálta elhagyni az ukrán fővárost. Vova, a 13 éves fiú édesanyjával, édesapjával ült az autóban, és velük tartott az apa másodunokatestére, az ő felesége és két gyerekük is. Az egyik sugárúton aztán valakik – nem tudni melyik oldalról – tüzet nyitottak a Ladára. Az orosz felderítő erők akkoriban próbáltak benyomulni a város központjába.

Az autóban ülők mindegyikét eltaláltak. Az anyát, Natalját 10-11 golyó találta el, de úgy hatoltak át rajta, hogy létfontosságú szervet nem érintettek. A férje, Olekszandr, valamint a másodunokatestvér 6 éves fia, Maxim azonban azonnal meghalt. Az ukrán katonák húzták ki őket az autóból, és az összes embert a kijevi Ohmatdit kórházba vitték. Kivéve Natalja férjét, az ő holttestét valamiért a szétlőtt autóban hagyták az út szélén. Csak két nappal később szállították el onnan.

A 13 éves ukrán fiút, Vovát kezelik egy kijevi kórházban, miután több lövés is eltalálta az Ukrajna elleni orosz támadásokban. Mellette édesanyja, Natalja ül

A 13 éves ukrán fiút, Vovát kezelik egy kijevi kórházban, miután több lövés is eltalálta az Ukrajna elleni orosz támadásokban. Mellette édesanyja, Natalja ül (Fotó:Wolfgang Schwan / Anadolu Agency via AFP)

A 13 éves fiút öt golyó találta el, az arca jobb oldalán, a hátán és a lábán érték a lövések, három golyó átment a testén. A hátán lévő lyukba egy kis pohár is befért volna – mondja az édesanyja. Azóta öt műtéten van túl, egyelőre nem járhat, és az orvosok nem tudják, valaha képes lesz-e a bal lábát ugyanúgy használni, mint a támadás előtt.

Vova apját, Natalja férjét a hétvégén temetik. „Nem tudok elmenni a temetésre. A hullaházba megyek, hogy elbúcsúzzak tőle” – mondta az anya. Szeptemberben lettek volna 15 éves házasok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top