nlc.hu
Szabadidő

Ezen a két Pest megyei településen láttak medvéket

Ezen a két Pest megyei településen láttak medvéket

Medvéket láttak, ezúttal Kisnémedi és Váchartyán határában.

A Kisnémedi Önkormányzat Facebook-oldalára azt a figyelemfelhívást, amely szerint két medvét is láttak a váchartyáni temetőnél. A település önkormányzata a közösségi oldalán figyelmeztette az embereket: „Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. Kérjük a lakosság fokozott elővigyázatosságát a külterületi részeken és az erdőkben!”. – írták.

medve

A kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images

Székely János, a Veresegyházi Medveotthon állatokért felelős szakmai vezetője az mondta a Borsnak, hogy szerint azonban nem biztos, hogy valóban medvét láttak a járókelők.

„Képek alapján lehetne biztosan kijelenteni a medveészlelést, de az szinte száz százalék, hogy ezek a példányok nem azonosak a júniusban, vadkamerával megörökített medvékkel – jelentette ki a Blikknek a szakember, hozzátéve: 

„Ha mezőgazdasági területen bukkan fel medve, azt a sajátjának tekinti, ezért ne próbáljuk meg elzavarni, inkább mi távozzunk csendben – figyelmeztet Székely János, és azt tanácsolja, ha észrevesz minket az állat, akkor is csendesen, hátrafelé lépkedve lépjünk le a helyszínről, s közben figyeljünk, közeledik-e a medve.

Két nappal ezelőtt Shane Tusup is arról posztolt, hogy összefutott az erdélyi Tusnádon egy medvével. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top