nlc.hu
Szabadidő

2023 legjobban várt filmjei és sorozatai

Filmek és sorozatok, amik miatt már nagyon vártuk 2023-at

2023-ban is bőven lesz mit nézni!

Ahogy 2022 véget ér, igyekszünk elfelejteni az óriási csalódásokat, amiket Hollywood okozott nekünk, és megpróbálunk inkább a szépre koncentrálni. Mert hát tavaly is érkezett egy rakás szuper történet, amikért nagyon tudtunk rajongani – legyen szó akár filmről (a Minden, mindenhol, mindenkor elég felülmúlhatatlan), akár sorozatról (Sárkányok háza? Bridgerton? Stranger Things?). És ez jövőre sem lesz másképp. Sőt: akármennyire sok jó produkciót kaptunk a múlt évben, 2023 még ennél is nagyobb izgalmakat tartogat mind a mozikban, mind a streamingplatformokon. Ezért most elhoztuk azokat a filmeket és (folytatások helyett új) sorozatokat, amik miatt a leginkább várjuk az újévet.

Indiana Jones 5

Alapvetően a mozik közül sem igazán szerettünk volna túl sokat foglalkozni a folytatásokkal – mert nem meglepő módon lesz belőlük egy csomó –, de az ötödik Indiana Jones film mellett nem mehetünk el szó nélkül. Harrison Ford visszatér Indyként és hozza magával a keresztlányát, Helenát (a zseniális Phoebe Waller-Bridge alakításában), hogy újra összecsapjon a nácikkal, akit ezúttal a még annál is zseniálisabb Mads Mikkelsen vezet. Lesz itt CGI-fiatalítás és a jól ismert kalandok, Steven Spielberg viszont nem: a helyét a rendezői székben az a James Mangold veszi át, akinek többek között a Logan – Farkast köszönhetjük. Kíváncsian várjuk!

A felnőttek hazug élete

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, mennyire jók Elena Ferrante könyvei. De ha netán nem olvastad volna őket, akkor az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a regényeiből készült adaptációk szintén egészen jók szoktak lenni. Az HBO-s Briliáns barátnőm például felülmúlhatatlan, de a netflixes Az elveszett lány is meglehetősen jól sikerült. Utóbbi platformon nézheted a következő Ferrante-feldolgozást, ami A felnőttek hazug élete című sorozat lesz. Mely ismét szembe állítja Nápoly szegény és gazdag részét, az értelmiségi és a munkásosztályt, miközben egy tinédzser lány felnövéstörténetét meséli el.

Barbie

Mégis kinek jutna eszébe filmet készíteni Barbie-ról és Kenről Barbie-világból Margot Robbie-val és Ryan Goslinggal a főszerepben?! Hát persze, hogy Greta Gerwignek! Túl sok mindent egyelőre nem tudunk a sztoriról (nem is baj: szeretünk meglepődni), a nemrég megjelent első, 2001: Űrodüsszeiát idéző előzetes (mennyire őrült ötlet ez is!) alapján egészen vad menetben lesz részünk.

Oppenheimer

A Barbie-val egy napon, 2023. július 21-én kerül bemutatásra Christopher Nolan új alkotása, az Oppenheimer. Ebben a címszereplőt az utánozhatatlan – és méltatlanul alulértékelt – Cillian Murphy kelti életre, mellette pedig Hollywood azon fele fog felbukkanni a vásznon, akit előtte a Barbie-ban nem láttál. Az Oppenheimer nem árul zsákbamacskát: J. Robert Oppenheimerről fog szólni, az emberről, aki részt vett az első amerikai atombomba kifejlesztésében. Kell ennél jobb double feature?

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Bár egyelőre nincsenek hivatalos infók, elég valószínű, hogy idén két Bridgerton-sztorival is megajándékoz minket a Netflix. De mi most nem a közelgő harmadik évadról szeretnénk beszélni (hiszen azt már korábban megtettük), hanem a spin-off sorozatról, ami Sarolta királyné fiatalkorát és a György királlyal kibontakozó románcát meséli el, hamisítatlan Bridgerton-stílusban. És ha hihetünk az első bepillantásnak, akkor egy ellenségekből lett szerelmesek történetről lesz szó, vagány hősnővel, és a rajta remekül szórakozó férfival.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Miután a mozikat kétségtelenül a Marvel szuperhősfilmjei uralják, ezért nyilván helyet kellett kapnia legalább egy produkciónak a listánkon. Ez pedig most nem más, mint A Hangya és a Darázs harmadik része, mégpedig azért, mert az egyik legérdekesebb koncepcióval fog foglalkozni: a kvantumvilággal. Ezen kívül pedig végre viszontlátjuk Kang, a hódítót ismét Jonathan Majors megformálásában, akivel korábban a Loki-széria fináléjában találkozhattál. És feltehetőleg az MCU minden eddigi legnagyobb fenyegetését jelenti.

The Last of Us

Végül, de nem utolsósorban egy videójáték-adaptáció, a The Last of Us fogott meg minket olyannyira, hogy felvéssük a premierdátumot (január 15.) a naptárunkba. Az HBO sorozatában Pedro Pascal alakítja Joelt, a csempészt, a Trónok harcából ismert Bella Ramsey pedig a csempészett kislányt, Ellie-t, akiknek célja, hogy biztonságban átjussanak a posztapokaliptikus Amerikán. Ha a széria legalább fele annyira feszült lesz, mint a játék, akkor már nyert ügyünk van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top