nlc.hu
Szabadidő

Végelszámolás Sarka Kata egyik cégénél

Sarka Kata elveszíti egyik munkáját

Végelszámolást indított a cég, amelynek ügyvezetését évek óta Sarka Kata látta el.
Sarka Kata licenctulajdonos a Magyarország Szépe - Miss World Hungary döntõjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2019. június 23-án

Tavaly szeptember 1-jén végelszámolást indított a Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft., amelynek ügyvezetését Sarka Kata látta el 2017. május vége óta – írja a 24.hu.

A főtevékenységként saját tulajdonú ingatlanok adásvételével foglalkozó cég hátterét, működésének célját a mai napig homály fedi a lap szerint, és Sarka Kata mint üzletasszony cégbeli szerepe is találgatásokra adott okot.

A Smart Development utolsó éves beszámolóját a 2020-as év után adta le (abban 141 ezer forintos adózott eredményről számoltak be), a 2021-es mérleget a mai napig nem tették közzé. Tavaly januárban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási eljárást indított a cég ellen, amire a költségvetést megillető adók befizetésének elmaradása esetében szokott sor kerülni.

Sarka Kata – aki Ronaldinhóval is bulizott – egy másik érdekeltsége, a Rogán-Gaál Cecíliával közösen birtokolt Top News Hungary Kft. viszont sokkal jövedelmezőbben működik: 1,3 milliárd forintos adózott eredménnyel zárták a 2021-es évet, amit az eredménytartalékkal kiegészítve ki is fizettek maguknak osztalékként.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top