nlc.hu
Szabadidő

Beteg kutya utolsó sétája

A szomszédok is elkísérték utolsó sétájára a nagybeteg kutyát

A környéken élők közül sokan szerették a kutyust, és az utolsó sétáján sem hagyták magára.

Könnyfakasztó búcsúlevelet tett közzé kutyája nevében egy pennsylvaniai gazdi, Kevin Curry, amelyben arra kérte a szomszédokat, hogy csatlakozzanak Mellow utolsó sétájához.

A négylábúnál nemrégiben limfómát diagnosztizáltak, melyről kiderült, gyógyíthatatlan. Szerette volna azonban, ha a kutyust a környéken élők, akikkel nap mint nap találkoztak, elkísérik az utolsó sétájára.

Mellow utolsó sétája

Mellow utolsó sétája (Screenshot: Youtube)

A levélben ez állt:

„A nevem Mellow, és 2019 szeptembere óta Dupontban élek a gazdámmal, Kevinnel. Egyes szomszédok simogatnak, finomságokat adnak nekem, míg másokat csak a saját kutyáik révén ismerek, és köszönnek, amikor elhaladunk egymás mellett. Függetlenül attól, hogy mennyire ismerjük egymást, sokkal gazdagabbá tettétek az életemet, mint azt bármelyik mentett kutya remélhette volna. Hálás vagyok, hogy ilyen gondoskodó szomszédaim vannak, és egy olyan közösségben élek, ahol ennyire odafigyelnek egymásra.

Határozottan lelassultam azonban az évek során, és sajnos ezért kapjátok ezt a levelet. Nemrég limfómát diagnosztizáltak nálam, és júniusban a kutyusok mennyországába fogok költözni. Nem tudom pontosan, mikor megyek, de az elmúlt hetekben minden nap nehéz volt számomra, hogy úgy sétáljak, ahogy szoktam. Ezért, amíg még tehetem, június 3-án, szombaton este 7 és 20 óra között körbejárom a környéket, és szívesen elbúcsúzom tőled, ha ráérsz.
Gyere ki, simogasd meg a fejem vagy vakard meg a hasam, és örökké hálás leszek (elvégre szeretem az embereket).

A hátoldalon láthatod a sétánk térképét, és azt az időpontot, amikor úgy gondolom, hogy elhaladok a házad mellett (bár lehet, hogy lassabb leszek, ezért elnézést, ha kések). Ami a gazdámat illeti, ha elmegyek, valószínűleg nem fog annyit sétálni, mint velem, így előfordulhat, hogy nem fogtok olyan gyakran találkozni. Tudom, hogy hiányozni fog neki, hogy lásson titeket, és különösen a többi háziállatot a környéken, ahogy nekem is. „Még egyszer köszönöm azt a sok szeretetet, amit az elmúlt 4 évben tanúsítottál irántam! Remélem, találkozunk szombaton, és köszönöm, hogy ilyen széppé tetted az életem!”

A sétához végül több tucatnyi környéken élő csatlakozott, akik méltó módon vettek búcsút a közkedvelt négylábútól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top