nlc.hu
Szabadidő

Újabb gyorshajtót fotóztak le az Árpád hídon

Egy hónappal a szörnyű tragédia után újabb száguldozókat kaptak le az Árpád hídon

Az egyikük több mint a duplájával ment a megengedett sebességnek.

Egy hónapja annak, hogy szörnyű baleset történt az Árpád hídon, egy, a megengedett sebességnél gyorsabban haladó autóval halálra gázoltak egy biciklist. Sajnos ez a tragédia sem volt elég intőjel mindenkinek, azóta is több gyorshajtót füleltek le a helyszínen, volt, aki például 167 km/órával száguldott a hídon. 

A budapesti rendőrök az illegális gyorsulási versenyek, a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása miatt 2023. július 28-án és 29-én éjjel több helyszínen tartottak közlekedési akciót, kiemelt figyelmet fordítva az Árpád hídra.

Gyorshajtó az Árpád hídon

Fotó: Police.hu

Mint közleményükben írják, az Árpád hídon az ellenőrzés során összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést, melyek közül

a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment.

 Árpád híd, Budapest

Fotó: MTVA/Jászai Csaba

„Felfoghatatlan, hogy vannak akik úgy érzik, joguk van Budapesten százötvennel autózni. Hogy rendszeresek a gyorsulási versenyek többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Hogy hiába van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon”

írta korábban Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top