nlc.hu
Szabadidő

Bizarr és furcsa automaták világszerte

Friss tojás, jegygyűrű, zokni – íme a világ legfurcsább automatái

Elképesztő, mi mindent vásárolhatunk már automatákból. Körülnéztünk, világszerte mik a legfurcsábbak, és mi is meglepődtünk néhány találaton.

Ma már itthon is találkozhatunk meglepő vásárlási lehetőségekkel. Akad például az országban méz-, tej-, pizza- és még könyvautomata is. De mi a helyzet a világ többi részén? Kíváncsiak voltunk, mik a legkülönösebb automaták az országhatáron túl. Az még csak hagyján, hogy Olaszországban ehetünk néhány érme bedobásával is pizzát, találtunk ugyanis még ennél is bőven izgalmasabbakat!

Friss tojás

Fotó: Facebook/Eggspress Vending

Fotó: Facebook/Eggspress Vending

Ha Írországban jársz, sütemény készítése közben pedig kevésnek bizonyul a tojás, akkor elég csak leugranod egy ilyen automatához. Állítólag folyamatosan friss árut garantálnak, a készülék pedig egyenesen a farmnak küld szöveges üzenetet, ha érzékeli, hogy a készlet már fogytán van.

Zokni

Fotó: Facebook/Socksfootageco

Fotó: Facebook/Socksfootageco

Torontóban, Koreában vagy éppen Kínában sem kell aggódnod azon, mi lesz veled, ha váratlanul vendégségbe hívnak, rajtad pedig éppen felemás zokni van. Simán vásárolhatsz egy újat valamelyik automatából! Sőt van olyan cég is, amely a bevételt adományként rászorulók megsegítésére fordítja, a vásárlásoddal tehát egyúttal másokon is segíthetsz.

Forró leves

Miközben ezt a cikket írom, rázza az ablakon a redőnyt a 70 km/órás szél, és egészen biztos, hogy nagyon fáznék, ha most valamiért az utcán kellene bandukolnom. Ellenben ha útba esne egy forró leveseket kínáló automata – ahogyan Japánban az simán megesik –, akkor könnyen lehet, hogy némi vigaszt nyújtana. Még ha netán nem is finom, legalább az ember kezét megmelegíti a meleg pohár. 

Aranytömb

Naná, hogy Dubaj és Abu Dhabi ugrott be nekünk is először, amikor megláttuk, hogy létezik ilyesmi, de valójában most már Koreában is lehet aranyat vásárolni automatából, méghozzá egy sima üzlet egyik sarkában is. Kiválaszthatod, hány grammos aranylapot vagy aranytömböt érzel ma éppen kedvedre valónak, aztán mehet is a hagyma meg a csirkecomb mellé a szatyorba.

Élő, tengeri rák

A tenger gyümölcsei iránt rajongóknak könnyű a dolga Kínában. Nem kell sorban állniuk a piacon a halasnál, elég egy automatához menniük, ha élő rákot szeretnének. A frissesség garantált, a szegény állatokat viszont meglehetősen sajnáljuk. Különösen furcsa egyébként, hogy ez még csak nem is egy igazán új keletű fejlesztés arrafelé.

Bukósisak

Fotó: GettyImages

Fotó: Getty Images

Angliában automatából vásárolhatsz bukósisakot motorozáshoz és biciklizéshez is, ha probléma adódott a tiéddel, esetleg nem készültél ilyen útra, de napközben megváltoztak a terveid. 

Sült krumpli

Valószínűleg milliók álmát valósította meg, aki kitalálta a sültkrumpli-automatát. Már egészen közel, Horvátországban is találhatunk ilyet. És az a helyzet, hogy egészen jól is néz ki.

Horgászcsali

Legyen szó élő vagy fagyasztott csaliról, a horgászok a világ sok-sok pontján most már automatából is be tudják szerezni azt, így Amerikában, Japánban vagy Szingapúrban nincs ok aggodalomra, ha a túl sok kapás miatt fogytán lenne, amit a horogra akaszthatunk.

Luxuskaviár

Amerikában szabadalmaztatta egy házaspár, akiknek már a felmenői is kaviárral foglalkoztak. Mivel luxusételről van szó, ezért az automata extra kamerákkal van ellátva, a terméket pedig speciálisan kialakított, szigetelt dobozban kapod kézhez.

Aranyékszer

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Semmi akadálya a spontán lánykérésnek vagy az elfelejtett születésnap túlkompenzálásának, arany és ezüst ékszer ugyanis már automatákból is elérhető többek között Angliában és az Egyesült Államokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top