Szabadidő
Szponzorált tartalom

Hipnotikus utazások a BFZ-vel

Egy tüzes portugál ütős szupersztár és egy elsöprő energiákkal vezénylő észt karmester, Olari Elts csatlakozik szeptember 25-én a Budapesti Fesztiválzenekarhoz, hogy együtt válaszoljanak a kérdésekre: mitől olyan varázslatos az északi fény, vagy hogy milyenek az észtek, amikor szenvedélyesek. Európai Hidak – folytassátok a fesztiválszezont a Müpában!

Fotó: Patrícia Andrade

A Fesztiválzenekar koncertjén a legfrissebb, legeredetibb észt dallamokat fedezhetitek fel. Az este Tõnu Kõrvits elbűvölő zenéjével kezdődik. Aki vele tart, fantasztikus tájakon indul hipnotikus utazásra. A Himnuszok az északi fényhez egy férfi szemén és lelkén keresztül mutatja meg ezt a varázslatosan pulzáló természeti jelenséget.

A koncert kakukktojás portugál szólistájának Erkki-Sven Tüür írt igen mutatós darabot Ardor címmel, aminek a jelentése hév, szenvedély, fényesség. Egy biztos: nem mindennapi marimbaversenyt hallhat a magyar közönség. A szerző másik itt elhangzó műve az Action, Passion, Illusion középső tétele, ahol a kirobbanó ellentétek kisimulása után átélhetjük, ahogy a lassan, finoman kibontakozó szenvedély végül egzaltáltba fordul. De ha már túl sok az eksztázisból, Eduard Tubin visszaránt a földre: ritkán játszott 7. szimfóniája tömör és sötét hangulatú, földi zene.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös őszi fesztiválja, az Európai Hidak minden évben más-más ország rejtett értékeit mutatja meg a kíváncsi közönségnek. Idén a Baltikum és Lengyelország kultúrájába ugorhatunk fejest szeptember 16. és 26. között.

További információ és jegyvásárlás: https://www.bfz.hu/bfo-cares/europai-hidak

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top