Szabadidő
Szponzorált tartalom

Kultúrára szomjazol? Íme a 6 legjobb kulturális program az idei nyárra

Hangulatos nyári esték, szabadtéri előadások és felejthetetlen koncertek. Ha a nyárhoz neked is hozzátartozik a nevetés, a kultúra és a szórakozás, akkor Szegedre, Kapolcsra, Szolnokra és Salföldre feltétlen látogass el!

A nyári fesztiváloknak, a szabadtéri kulturális rendezvényeknek tagadhatatlanul van egy olyan bájuk, amit a négy fal között egészen biztosan nem tudsz átélni. Idén nyáron vedd a nyakadba az országot, és látogass el a legnívósabb kulturális programokat kínáló rendezvényekre!

 Szolnoki Tiszavirág Fesztivál, 2019. június 18–22.

Idén 14. alkalommal rendezik meg Szolnokon a Tiszavirág Fesztivált, amely az ország középső régiójában a legnagyobb ingyenes kulturális rendezvény. Ha részt veszel a tiszai fesztiválon, számíthatsz rá, hogy a kulturális programok mellett az ízlelőbimbóid sem maradnak élmények nélkül: a népzenei és a jazzkoncertek hangulatos aláfestéssel szolgálnak majd a gasztronómiai különlegességeket is kínáló fesztiválon.

Szegedi Szabadtéri Játékok: Aida, 2019. 07. 26., 27.

A Szegedi Szabadtéri Játékok június 21-től augusztus 14-ig, azaz szinte egész nyáron koncertekkel és kulturális programokkal vár. Guiseppe Verdi világhírű operája, az Aida a gyönyörű Dóm téren felállított színpadon eleveníti meg az etióp hercegnő és az egyiptomi hadvezér tragikus szerelmi történetét. 90 éve, 1939-ben is a szegedi Dóm előtt mutatták be a darabot, ami egyben a magyarországi ősbemutató is volt. Ha Szegedre látogatsz, érdemes elmenned a vadasparkba, ahol lisztmajmocskát, sörényes farkast és észak-kínai leopárdot is láthatsz. A ritka állatfajok után nézd meg a varázslatos Szegedi Füvészkertet is, ahol június 29. és 30. között a VI. Levendula Napok keretén belül kézműves vásárokkal, színpadi programokkal, és ízes-illatos fogásokkal várnak.

Hangulatos és felejthetetlen előadások a szegedi Dóm előtti téren

Salföldi Dalföld, 2019. július 5–7.

Hazánk egyik legszebb falujában, a Káli-medence kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében elterülő Salföldön idén 5. alkalommal rendezik meg a Salföldi Dalföld fesztivált. A népi építészetéről is híres településen képző-, ipar- és előadóművészek kiállításait, műsorait nézheted meg, de ha koncerthez támad kedved, akkor is jó helyen jársz. 2019-ben a jazz-zene kapja a főszerepet: a magyar jazzélet színe-java felvonul, ráadásul nemcsak koncerteket, hanem nyitott jazzórákat is látogathatsz, ahol bepillantást nyerhetsz a jazz különleges és mesés világába.

Szegedi Szabadtéri Játékok: Don Juan, 2019. július 19., 20, .21.

A Don Juan de Marco, a hírhedt nőcsábász életét feldolgozó előadás a világirodalom egyik legszórakoztatóbb művét, Molière komédiáját viszi színpadra. Egy fülledt júliusi estén te is engedhetsz a csábításnak, és az újszegedi Erzsébet-ligetben Don Juan varázsa alá kerülhetsz a finom humorral fűszerezett előadáson. Bármelyik napot is választod, ha Szegeden jársz, feltétlenül nézz körül a szecesszió stílusjegyeivel gazdagon díszített belvárosban: részt vehetsz egész napos vagy rövidebb, 2 órás vezetett városnézésen is, ahol gyönyörű paloták között andaloghatsz, megismerheted a lenyűgöző Széchenyi tér, valamint a monumentális Hősök kapuja történetét, és megcsodálhatod a magyar építészet más remekművei is.

A Szegedi Dóm

Művészetek Völgye, 2019. július 19–28.

A Balaton-felvidék legrégebbi és legnagyobb művészeti fesztiválja idén 29. alkalommal kerül megrendezésre. Ugyanúgy, mint eddig, Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd ad otthont a 10 napos fesztiválnak, ahol a világzenétől kezdve a jazzen át a könnyű- és komolyzenéig minden stílus kedvelői megtalálhatják a talpuk alá valót. Akik kevésbé táncos lábúak, irodalmi esteken, hangversenyeken, színházi előadásokon, kiállításokon, valamint közösségi programokon vehetnek részt, és sétálhatnak a különböző tematikájú udvarokban.

Szegedi Szabadtéri Játékok: Koldusopera, 2019. augusztus 2., 3., 4.

Ha felhőtlen szórakozásra, varázslatos épületekre és kulturális élete vágysz, Szeged augusztusban is vár. A város idén ünnepli a szabad királyi városi rang visszaszerzésének 300. évfordulóját, pezsgő kulturális élete pedig vonzza a zene és a művészetek iránt rajongókat. Rögtön augusztus elején, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon megnézheted az iróniával és humorral átszőtt Koldusoperát, amely anno Bertold Brecht számára meghozta a világsikert. Érdemes a városba pénteken érkezni, ugyanis péntek esténként szervezett csillagtúrán is részt vehetsz, ahol nemcsak az égbolton tanulhatsz meg tájékozódni, hanem érdekes történeteket is hallhatsz a csillagokról. Az előadás napján vagy másnap az Amerika egyik legnagyobb művészét bemutató Bob Dylan-kiállítást is látogasd meg, amelynek az 1907-ben épült, csodás szecessziós épület, a REÖK-palota, azaz a Regionális Összművészeti Központ ad otthont. Bob Dylan volt az első zenész, akinek munkásságát irodalmi Nobel-díjjal is jutalmazták, és nem csak a zene világában alkotott nagyot. A kivételes tehetségű és kreativitású művész kiállítását Magyarországon először Szegeden láthatod július 25-től szeptember 2-ig.

A REÖK-palota

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top