Szépüljünk

Gondtalan frizura

Bár a nagy hideg eddig elkerült minket, azért a fűtés, a sapi és a szervezeted egyre kimerültebbé válása mostanra a hajadon is nyomot hagyott. Lehelj bele életet, íme néhány gondűző ötlet és kipróbálásra érdemes újdonság!

Első gond: az a fránya korpa

Mielőtt nekiesnél az első kezedbe akadó korpa elleni készítménnyel, állj meg egy pillanatra! Tudod, hogy milyen típusú a korpa? Más termékekkel kell kezelni a zsíros és a száraz korpát is. A zsíros korpa jellemzőjét könnyen kikövetkeztetheted a nevéből: a hajad a tövétől kezdődően gyorsan zsírosodik, maga a korpa is nagyobb darabokból áll és jobban tapad a fejbőrre. Döntően a fésülködés és a fejvakarás során válik le. A száraz korpa egészen aprócska, szinte állandóan hullik, és a hajad egészére jellemző a szárazság, a sprőd tapintat. Az sem mindegy, mióta küszködsz vele és mi okozza. A legegyszerűbb a dolgod, ha nem tökéletesen száraz hajjal mentél ki a hidegre, és megfázott a fejbőröd. Az ilyenkor jelentkező korpa jó esetben még magától is megszűnhet, ahogyan az egyszerű orrfolyásnak is búcsút mondasz pár nap után. Ha bizonytalan vagy, inkább mutasd meg magad egy bőrgyógyásznak, aki felállítja a megfelelő diagnózist. Bár sokat segíthet egy rutinos fodrász is, aki valószínűleg látott már elég korpás fejbőrt.
A korpa elleni sampontól akkor várhatod a legjobb eredményt, ha az a hajtípusodat, a fejbőröd érzékenységét és a hajmosási szokásaidat is figyelembe veszi. Hol van az már, amikor csak egy korpa elleni sampon nevét ismertük!
A Garnier Fructis Mentol Fresh nevű samponja kifejezetten zsíros hajra készült, megnyugtatja és egyben hűsíti a fejbőrt. A Head & Shoulders 12-féle samponja között a festett hajúak is megtalálják a számukra kifejlesztett hajmosót.

Garnier Fructis Mentol Fresh – 629 Ft
Garnier Fructis Mentol Fresh – 629 Ft

 

 


Második gond: fénytelen tincsek

Douglas Hair Perfect Color - sampon 2490Ft, kondicionáló 2990 Ft
Douglas Hair Perfect Color – sampon 2490Ft, kondicionáló 2990 Ft

Ha a frissen mosott hajad nem csillog, az még akkor is bosszantó, ha a természetes hajszíned szürkül el, de még elkeserítőbb, ha a sok idő és pénz ráfordításával festett hajad kezd egy viseltes bundára hasonlítani. Hirtelen gondűzést garantálnak a hajfényspray-k – ezek még az egészséges hajat is ragyogóbbá teszik –, de ha alapjaiban szeretnél a tompaságtól megszabadulni, akkor kifejezetten fényesítő termékeket használj a sampontól a formázókig, ezeknek a közös jellemzője a magas vitamintartalom.
A Douglas Hair Perfect Color sampont és hajbalzsamot kifejezetten a festett tincsekre fejlesztették ki. Rengeteg E-vitamint tartalmaznak a cranberrykivonatnak (cranberry = kanadai tőzegáfonya) köszönhetően. A szuper illatuk csak ráadás – de nem akármilyen!

Jó hír, hogy végre Magyarországon is megvehetjük a Nivea hajformázóit. Az alkoholt egyáltalán nem, de annál több B3-vitamint tartalmazó Gyémántfény hajhab (Diamond Gloss Styling Mousse) még a hajszárító forró levegőjétől is óvja a frizurádat.

Nivea, Diamond Gloss Styling Mousse hajhab – 899 Ft
Nivea, Diamond Gloss Styling Mousse hajhab – 899 Ft

 


Harmadik gond: nehezen formázható, nincs tartása

Matrix Vavoom ShapeMaker formázó lakk 2 650 Ft
Matrix Vavoom ShapeMaker formázó lakk 2 650 Ft

Naná, hogy ha végre elkészültél a frizuráddal, akkor minél tovább szeretnéd élvezni a látványt. Tehát hajlakkot használsz. Mindig nézd meg, hogy milyen erősséget várhatsz el az adott lakktól (szerencsére a legtöbbjükön könnyen áttekinthető szám- vagy piktogramrendszer jelzi az erősséget). Különösen a hosszú hajúak érhetnek el látványos eredményt, ha először az előrehajtott hajukra szórják a lakkot, majd – pillanatnyi száradási időt hagyva – hátradobják a sörényüket, és így is lakkozzák.
A Matrix Vavoom Shape Maker professzionális formázólakk. Ezzel még azt is megteheted, hogy miután befújtad a tincseket, átfésülöd és újra lakkozod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top