Szépüljünk

Tömegek tiltakoznak az anorexiás mesehősök ellen

Az online petíciót már Walt Disney unokahúga is aláírta.

Bár a divatiparban egy ideje bevett gyakorlatnak számít a jól ismert mesehősöket oly módon átformálni, hogy azok megfeleljenek az érvényben lévő szépségideáloknak, a Barney’s idei, karácsonyi kampánya így is sokaknál kiverte a biztosítékot.

Az áruházlánc ünnepi kampányának főszereplői Minnie egér, Daisy kacsa és Goofy kutya, akik luxusmárkák kreációit viselik a megszokotthoz képest igencsak vékony, mondhatni anorexiás alkatúra rajzolt testükön.

Kiverte a biztosítékot
Kiverte a biztosítékot

 

A reklámkampány ellen egy amerikai táncos-koreográfus, Ragen Chastein indított internetes petíciót, Hagyjátok békén Minnie egeret! címmel. „Semmi gond nincs a magas, vékony nőkkel. Azzal azonban már annál inkább gond van, ha megváltoztatják a gyerekek szeretett mesehőseinek testét csak azért, hogy jól nézzenek ki olyan ruhákban, melyekben senki sem néz ki jól. A kislányokon már így is elég nagy a nyomás, hogy legyenek vékonyak, most még a kedves Disney egér is azt az üzenetet közvetíti, hogy csak a nullás méretű test lehet szép? Ebből elég! Engedjük a lányoknak, hogy szeressék a testüket, ahelyett hogy utálnák, mert nem fér bele egy Lanvin-ruhába” – áll a petícióban.

Az online kezdeményezéshez máris közel 140 000-en csatlakoztak, köztük néhány ismert ember is, így többek között Virginia Madsen és Kristin Bauer amerikai színésznők, valamint Abigail Disney, a legendás Walt Disney unokahúga.

Egyetértesz velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top