Szex

Regényajánlónk






Catherine Anderson:

Mindörökké

Maffiamúlt, üldözött asszony gyermekkel, rossz lelkiismeretű seriff, hatalmas kutya, izgalmak, lövések. Szerelem.

Meredith Kenyon négyéves kislányával érkezik az oregoni farmra, ahol a düledező házban próbálja megnyugtatni a gyerek idegeit. Hogy miért? Hát majd ez is kiderül. A szomszédban lakó seriff mindenesetre egyre nagyobb érdeklődést mutat a lány és kislánya iránt, bár ehhez nagyban hozzájárul, hogy kutyája előbb halálra rémiszti, majd aztán őrülten védelmezni kezdi lányát.

A kutya által védett gyermek egyre jobban van, és lassan mindenkiről kiderül, hogy sötét múltja van (a kutyát és a gyereket kivéve), de nem baj, mert nagy lelkierejükkel túlteszik magukat rajta. Legyen az szadista férj dobbermanokkal, tinédzserként balesetben meghalt húg vagy más finomságok.

Közben persze nagy ellenállások közepette és dacára a szerelem is kialakul, amit kissé akadályoz a titoktartás a paróka és a kitömött melltartó. Amíg akciófilmbe illő jelenetek után nem kerülnek le ezek a kellékek, és immár, bár menekülve, de a szereplők igaz valójában mutatkozhatnak egymás előtt. És ekkor már nincs más hátra, mint a tanúvédelmi program mesébe illő megvalósítása.

Bár a történet helyenként igen sablonos, néhol pedig egészen meseszerű, a könyvet mégsem lehet letenni. De tényleg. És ettől még az aranyszínűre festett lapszélek sem tántorítanak.






 






General Press, 383 o., 1500 Ft







Sandra Brown:

Irigység


Maris Matherly-Reed a családi könyvkiadó egyik vezetője. Élete boldog, házassága a bestselleríróból szerkesztővé avanzsált Noah Reeddel kiegyensúlyozott. Amit azonban a legjobban szeret Maris, az a munkája. Egy beküldött kézirat elolvasása pedig olyan eseményeket lendít mozgásba, amely Maris egész életét romba döntheti.
A kézirat, vagy inkább töredék, két rivalizáló fiúról szól, akik közül az egyik csónakbalesetben leli halálát. Maris-t annyira magával ragadja a történet stílusa, hogy nyomozni kezd az író kiléte után. Hosszas keresgélést követően kis szigeten talál rá.
A tolókocsihoz kötött férfi eleinte csak kihívást jelent számára, később azonban férfiként is egyre vonzóbbnak találja. De a regény lassan készül, és Maris-nak egyre inkább az az érzése, hogy a regény egyik szereplője maga az író. De akkor ki a másik fiú, és főképp, ki hal meg a csónakbalesetben?
Nem egy, hanem két regényt olvashatunk el Sandra Brown új könyvében. Maris szerelmi történetébe ágyazva nyomon követhetjük a két fiú barátságát, rivalizálását is. Bár a két történet tartalma különbözik, stílusuk erősen egybemosódik, és ettől a szerelmesregény hangvétele is kemény, férfias, néha egyenesen brutális. Mivel azonban Maris története sem rózsaszín lányregény, ez a kemény stílus a legtöbb helyen igazolható. Akinek tetszett a Cserebere fordulatos, akciódús története, ezt a regényt is kedvelni fogja.












Magyar Könyvklub, 526 o., 2290 Ft








Katherine Stone (Anne Stuart, Donna Julian, Jodie Larsen): Laura


Szörnyű esemény zavarja meg a Smith család karácsonyát: Zoé, a négy lány édesanyja öngyilkos lesz. A lányok, Laura, Ardath, Dina és Yardley mind magukkal viszik felnőtt életükbe is a traumát, amellyel nem tudnak megbirkózni. És még egy dolgot: a gyöngyház berakásos ékszerpisztolyt, amellyel édesanyjuk véget vetett életének. Bár a négy lány természete különböző, sorsuk a regényben leírt események időpontjában nagyon hasonló. Amelyik lányhoz a Lady Smith pisztoly kerül, az hamarosan életveszélyben találja magát, és pont ebben az életveszélyes helyzetben találja meg az igazit.
Itt kell megjegyeznem, hogy Katherine Stone csak Laura történetét jegyzi szerzőként, a többi testvér sorsát három másik szerző írta meg. Érdemes megfigyelni, hogyan nyúltak a különböző szerzők az azonos alaphelyzethez, milyen „életveszélyes” helyzetbe sodorták szereplőjüket, és hogyan menttették meg őt a főhőssel – arról nem is beszélve, hogy milyen főhőssel. Bár a viszonylag rövid történetek csak kevés helyet hagytak az íróknak a szerelem kibontására, a Laura (eredeti címén Sisters and Secrets – Nővérek és titkok) érdekes szellemi kaland.






 






General Press Kiadó, 367 o., 1500 Ft



Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma
A Calhoun család III.
 







A Kúriában lakó család négy lányával már megismerkedhettünk. Most pedig azt is megtapasztalhatjuk, hogy nem is kell ideszületni, Bianca szelleme az ideköltözötteket is megsegíti a szerelemben. No meg az itt lakó még párra nem lelteket is.

Megérkezik tehát a bonyolult család egy távoli „függeléke”, aki az egyik lány férjének húga, és a másik lány volt férjének volt szeretője. Gyermeke is van ráadásul a volt férjtől. Ez pedig nem mindennapi bonyodalmakhoz vezet. Bár persze nem családon belül, hiszen a család tagjai imádják egymást, akkor is, ha épp veszekszenek.

Bár az a bizonyos smaragd nyakék már a második rész végén előkerült és a családi villa kérdése is rendeződött, azért némi bonyodalom csak támad!

A lényeg: nora robertsi fordulatok és krimibe illő bonyodalmak után mindenki megtalálja párját.






 






Harlequin Kiadó, 317 o., 995 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top