Szex

Kiderült, mi kell a jó szexhez

Nem izmokra és trükkökre van szükség a csúcsra jutáshoz. Sokkal fontosabb, hogy a pasi jól kommunikáljon.
Kiderült, hogy mi kell a jó szexhez
Olvasnál még? Csak egy kattintás a legfrissebb hírekért!

Azok a pasik, akik jól kommunikálnak és szívesen meghallgatják partnerüket, nagyobb eséllyel juttatják el a nőket a csúcsra az ágyban is. A nők közül viszont azok képesek leginkább jól érezni magukat, akiknek megfelelő az önbecsülésük és kellőképpen függetlenek is.

Egy amerikai kutatás elsőként mutatott rá arra, hogy szoros összefüggés van a mentális jólét és a szexuális élvezet között. Három jellemzőt vizsgáltak, amellyel az egyéni boldogságot mérték: az önbecsülést, az önállóságot és az empátiát. Ezeket háromféle szexuális élvezettel vetették össze: az orgazmus rendszerességével, az orális élvezet adásával és kapásával. A kutatócsoport egyértelműen arra jutott, hogy a nők szexuális élvezete nagymértékben függ a férfi empátiájától: a nők sokkal jobban élvezik a szexet, amikor a pasik azonnal reagálnak a jelzésekre.

Kiderült, mi kell a jó szexhez Az eredmények azt is mutatták, hogy a női önbecsülés és az autonomitás érzése növelte a szexuális élvezet szintjét. A kutatók szerint mindez azért fontos a fiatal nők számára, mert segíthet abban, hogy ne legyenek akadályok a szexuális felfedezés és kommunikáció előtt.

A felmérésekből az is kiderült, hogy a fiatal férfiak részesülnek leggyakrabban a legnagyobb élvezetekben: 10-ből 9 pasi jut el a csúcsra minden együttlét során, míg a nők csupán 47 százalékának van orgazmusa. Egy másik nagy különbség az is, hogy a férfiak sokkal jobban élvezik partnerük orális kielégítését, mint a nők. Erre az a magyarázat, hogy a pasik többsége kifejezetten évezi azt, ha a partnerének szexuális örömöt nyújthat.

A szakemberek azt is hangsúlyozzák, hogy a szexuális egészség nem arról szól, hogy nem vagyunk betegek, nincs jelen az életünkben a szexuális erőszak vagy egyéb problémák. A szexuális egészség azt jelenti, hogy szexuális jólétet élünk meg.

A kutatásban több mint háromezer 18 és 26 év közötti fiatal vett részt, amelyet további felmérések követnek majd az idősebb korosztályban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top