Sztárok

Fiatal élet – tragikus vég!

Kedden délután manhattani otthonában holtan találták Heath Ledgert – feltehetõen gyógyszer-túladagolás következtében vesztette életét. A színész csupán 28 éves volt.

Manhattani otthonában holtan találták Heath Ledgert, aki az Oscar-díjra jelölt Túl a barátságon című filmben nyújtott alakításával vált igazán ismertté. A halál pontos oka egyelőre ismeretlen, de nincs kizárva, hogy drogtúladagolás okozta. A 28 éves színészre a házvezetőnője bukkant, a férfi eszméletlen volt, ágya mellett pedig altatótabletták hevertek. Az első vizsgálatok szerint gyógyszer-túladagolásban halt meg.








Heath Ledger

Heath Andrew Ledger az ausztráliai Perthben született. 17 évesen egy barátjával és 69 centtel a zsebében Sydney-be ment szerencsét próbálni. Itt kapta első filmszerepét 1997-ben, majd tévésorozatokban játszott. Két évvel később Amerikában próbált szerencsét. Szerepelt a 10 dolog, amit utálok benned című filmben (1999), A hazafiban (2000) és a Lovagregényben (2001). Az igazi áttörést azonban a Brokeback Mountain – Túl a barátságon hozta meg számára 2005-ben. Ebben egy homoszexuális cowboyt játszott.
A film forgatásán ismerkedett meg Michelle Williamsszel, ám eljegyzésüket tavaly felbontották. A színésznőtől egy kétéves kislánya volt, Matilda.








A sztár halála előtt két filmen is dolgozott: amint arról a Nők Lapja Cafe is beszámolt», ő játszotta a gonosz Joker szerepét a következő, Batman – A Sötét Lovag (The Dark Knight) című Batman-sztoriban, illetve főszerepe volt a Londonban készülő, Terry Gilliam rendezte The Imaginarium of Doctor Parnassus című filmben.


A The Dark Knight legfontosabb jeleneteit az ősz folyamán már felvették, de július 18-ra még be volt tervezve egy forgatás. Az események tükrében a film marketingkampányának sorsa bizonytalan; az első fázis ugyanis éppen Joker köré épült volna. „A stúdió döbbenten és zaklatottan áll e tragikus hír előtt – mondta Alan Horn, a filmet forgalmazó Warner Bros. stúdió elnöke. – Heath kitűnő színész és nagyszerű ember volt.” (FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top