Sztárok

Sealt megváltoztatta a családja

Seal és a szupermodell Heidi Klum 2005 óta házasok, három gyermek szülei. Seal azt mondja, hogy az így megtalált családi boldogság hatással van a zenéjére, és ez két balladában ölt testet, a "Wedding Day"-ben, amelyet esküvőjük reggelén írt, és az akusztikus gitár-vonószenekar alapú "Rolling"-ban.

– A család, a feleségem és a gyerekek az értelme az életemnek – nyilatkozta nemrég Seal. – Mindent úgy csinálok, hogy közben az eszemben vannak, így talán ezért lett ilyen gyors tempójú ez a lemez. Az élet ünneplése. Végre elégedett és boldog vagyok, annyira, hogy szükségem van rá, hogy erről énekeljek. Úgy éreztem, hogy énekelnem kell olyan dolgokról is, amelyek a családommal kapcsolatosak.

Tizenhét évvel ezelőtt, mielőtt a világszerte elismert háromszoros Grammy-díjas popénekes szövegíró lett, a brit house és rave menő sztárja volt. Majd társult a producer Trevor Hornnal, és két slágert is tető alá hoztak: a „Killer”-t (amelyen közreműködött a technosztár Adamski) 1990-ben és a „Crazy”-t 1991-ben, amely az amerikai listák élére került.

A két dal Seal azonos című debütáló albumán jelent meg. A lemez új stílust teremtett, ötvözte a soul, a pop, a rock és R&B zenéket lendületes groove-okkal, jelezvén egy innovatív előadó megszületését.

A londoni származású Seal ötödik albumát készül megjelentetni november 12-én, „System” címmel, a Warner Bros. gondozásában. Csillogó dallamaival, a szintik, az akusztikus gitárok és a gyors tempójú elektromos alapok izgalmas rétegeivel, a „System”-mel Seal „visszatér a gyökereihez”, hogy az előadó saját szavaival éljünk.

– Az első albumom nagyon ritmikus volt, amire jól lehetett táncolni, és az idő előrehaladtával eltértem ettől az irányvonaltól. Vissza akartam térni a gitárhoz, a legelső hangszeremhez, amivel a „Crazy”-t és a „Killer”-t is írtam. Ami igazán érdekel most, az ugyanaz, ami 1990-ben érdekelt, és ez nem más, mint a dalok.

A célom, hogy felhívjam a figyelmet erre – mondja Seal. – Ne csak üljünk, és hagyjuk, hogy az élet megtörténjen. Menj, és vedd kezedbe az irányítást, ha változást akarsz, de ez a folyamat azzal kezdődik, hogy benned kell a változásnak megtörténnie. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top