Sztárok

Dukai Regina a rasszizmus ellen küzd

Regina megelégelte, hogy hazánkban még most, 2009-ben is hátrányosan megkülönböztetik azokat, akik mások – más a bőrszínük, a politikai hozzáállásuk vagy éppen a szexuális érdeklődésük –, és készített egy dalt, amely a toleranciáról, az elfogadás fontosságáról szól.

Fotó: dukairegina.hu
Fotó: Dukairegina.hu

Dukai Regina tenni akar, és megtalálta a legjobb módját annak, hogy felléphessen a rasszizmus és a diszkrimináció ellen. Az énekesnő, aki modellként is bizonyított már, mindig is szívesen vett részt melegek által, melegeknek szervezett eseményeken, volt már házigazda szépségversenyen, ott volt az első homoszexuális esküvőn tavaly februárban.

– Már az óvodában és az iskolában is ugyanúgy barátkoztam minden gyerekkel, szerintem csak jó és rossz ember van, ami nem függ faji kérdésektől vagy szexuális beállítottságtól – vallja Regina, aki szívesen áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely egymás elfogadását hirdeti. Az Érezd című dal klipjének világa egészen más. Szerepelnek benne melegek, ázsiai fiatalok vagy éppen egy agyontetovált fiú. Regina nem gondolja, hogy egy dal mindent megváltoztat, de reméli, hogy a figyelmet felhívhatja arra, hogy gyűlölködés helyett inkább elfogadásra van szükség.

A szereplők között a barátaim és modellek is feltűnnek, de nincs szó szerepjátszásról. Aki eljött a forgatásra, az vállalta saját magát. A klipben szerepel olyan, aki meleget játszik, és valóban az is. A cél nem a polgárpukkasztás, csupán a téma fontosságának hangsúlyozása. Én személy szerint még többet mutattam volna, a klipben látható vízfal szerintem nagyon tompítja a hatást, én többet bevállaltam volna. Nem csókolózik senki, csupán két ember szerelmét szerettük volna megmutatni, nemtől és faji hovatartozástól függetlenül – mesélte Regina.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top