Sztárok

Jáksó László: Mindenki baleknak tartotta!

A heti hetes műsorvezetője nem titkolja saját sutaságát, amellyel igyekszik megtalálni élete párját. Kérdezz-felelek életének legjeiről.

Jáksó László: Mindenki baleknak tartotta!• A legmeglepőbb ajándék, amit valaha kapott?

Egy korábbi barátnőm egyszer meglepett egy párizsi repülőjeggyel, miután megtudta, hogy 12 évig tanultam franciául, de sosem jártam a Szajna-parti városban. A dolog pikantériája, hogy csak nekem vett jegyet, így egyedül utaztam el.

• A legmeglepőbb ellenszenv, amiben része volt?

Kamaszkoromban a bolti eladók folyton ellenségesek voltak velem, az üvegvisszaváltóban meg üvöltöztek, ha nem mostam ki eléggé a palackokat. Valahogy ráéreztek, hogy velem ezt meg lehet csinálni, mert tűrök. Gyakran bántott, hogy nem vettek emberszámba, s mindenki baleknak tartott.

• A legmeglepőbb pletyka, amit magára nézve hallott?

Polesz Anita újságíró mondta, mondja mindenütt, hogy hamarosan meg fogok halni, mert halálos beteg vagyok. Megkérdeztem a háziorvosomat, hogy ő tud-e erről, mondta, nem. De természetesen asztrális síkon bármi megtörténhet…

• A legmeglepőbb dolog, amihez tartja magát?

A lakásomba nem engedek be senkit. Bevallom, nem takarítok, így elég nagy a rumli nálam, és nem akarom, hogy mások ezt lássák. Egyébként albérletben élek, és két-háromévente költözöm új lakásba. Ennyi idő alatt sikerül ugyanis teljesen lelaknom a bérleményt. 

• A legmeglepőbb vallomás, amit a szerelmétől hallott?

Egyszer egy lány, akinek udvaroltam, azt mondta, hogy szerelmes. Nagyon örültem neki, csak akkor estem nagyot, amikor hozzátette: valaki másba…

• Élete legmeglepőbb döntése?

Amikor számítógép-programozóként nem fogadtam el egy egyéves állásajánlatot Kambodzsába. Utólag nagyon bánom, mert rájöttem, mindenre igent kell mondani, ami az egészségre nem ártalmas.

• Mi a legmeglepőbb vád, amivel szembesülnie kellett?

Az úri fiú Bochkor Gábor egy vita hevében a fejemhez vágta, hogy büdös a szám. Rendben, amíg kövérebb voltam, erősebben izzadtam, talán testszagom volt, a számról nem tudok, de hogy egy diplomatagyereknek csak ez maradjon érvként…”

Jáksó László: Mindenki baleknak tartotta!•A legmeglepőbb helyzet, amibe került?

A gimnáziumban egyetlen alkalommal megengedték a fiúk, hogy én is beálljak a csapatba focizni, sőt, rögtön a kapuba állítottak. Volt egy nagyon nagy lövés, amit sikerrel hárítottam, rengetegen gratuláltak, még a fogorvos is, amikor visszatette a kitört fogaimat!

• A legmeglepőbb randevúja?

Egy internetes társkeresőn megismerkedtem egy lánnyal, a randevú előtt megbeszéltük, hogy elviszem vacsorázni, mikor azonban találkoztunk, rájöttem, hogy mégsem az esetem. Így egy autós gyorsétterembe mentünk, majd fogyasztás után felajánlottam, hogy hazaviszem. Mivel Pápán lakott, így elég hosszúra nyúlt számomra a randevú.

• Mi a legmeglepőbb álma?

Nők. Mindig a nők. Hogy egyszer odamegyek valakihez, kedvesen elbeszélgetünk, belém szeret, és aztán együtt vagyunk.

• Mi a legmeglepőbb rajongói megnyilvánulás, amivel találkozott?

Abban az időben, amikor még nem szerepeltem tévében, csak rádióztam, odajött hozzám egy roadshow színpada mögött egy lány, hogy ő Jáksót keresi. Mondtam neki, én vagyok. Nagyon megrémült, meredten nézett egy darabig, majd belenyugodva legyintett: „Nem baj.”

• A legmeglepőbb gondolat, amit nem követett tett?

Állatorvosnak készültem, mert nagyon csinos lányok jártak a rendelőbe, és azt hittem, ott jól lehet majd csajozni. De az orvos felvilágosított, hogy birkákban kell majd turkálnom. Akkor ment el a kedvem.

• A fiának meglehetősen meglepő nevet adott. Miért lett Jáksó Bence Dagobert?

Mivel meglehetősen zárkózott gyerek voltam, nem igazán voltak barátaim, s attól féltem, hogy a fiam is örökli ezt a tulajdonságomat. Arra gondoltam, milyen jó dolog, ha szokatlan nevet adok neki, mert az legalább egy beszélgetés kiindulópontja lehet. Ugyanis nincs olyan ember, aki a Dagobert név hallatán, ne kérdezné meg, hogy miért épp ez lett a neve.

• A legmeglepőbb életet élő családtagja?

Édesapám hároméves korában megvakult, így sosem láthatott engem. Az ö vaksága azonban nem gátolta a mi jó kapcsolatunkat. Nagyon szerettem az apámat. Még a Braille írásjeleket is megtanultam az iránta érzett tiszteletből. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top