Sztárok

Rúzsa Magdi: “Wolf Kati elindulhat a világhírnév felé”

Rúzsa Magdi 4 évvel ezelőtt indult az Eurovíziós Dalversenyen, így jól tudja, mit él át most Wolf Kati. Habár esélylatolgatásba nem kívánt belemenni, azt elmondta, szerinte Kati nagy sikerek előtt áll.

Rúzsa Magdi: Magdi a 2006-os Megasztár nyerteseként, 2007-ben képviselte hazánkat az eurovíziós fesztiválon. „Aprócska blues” című dalával a kilencedik helyezést érte el, ezzel az akkori szabályzatnak megfelelően biztosította, hogy a következő évben nem kell a magyar versenyzőnek elődöntőben részt vennie, de a 2008-as évben megváltoztatták az eurovíziós versenyszabályzatot. A dalverseny kapcsán több díjat is kapott. Abban az évben a dalszerzők szavazata alapján neki ítélték a legjobb dalszerzőnek járó különdíjat, de szintén övé lehetett a legjobb bemutatkozó kisfilmért járó elismerés is.

„Azt kívánom Katinak, hogy magabiztosan álljon ki a színpadra a szombati döntőn, szerintem ezen áll vagy bukik a sikere. Mivel én már átéltem ugyanazt, mint amit ő fog szombat este, tudom, hogy iszonyú rajta a nyomás – nyilatkozta az NLC-nek péntek este Ruzsa Magdi. – Nekem sokat segített az eurovíziós csapat szellemisége, az hogy a versenyzők nem ellenfelekként, legföljebb barátságos riválisokként viszonyultak egymáshoz. Az idegen helyszínt, a színpadot a döntő időpontjára megszoktam, remélem, ugyanez Katinak is sikerült az alatt a néhány nap alatt, amit Düsseldorfban töltött.”
Bár technikai és minden más értelemben magas színvonalúnak érzi Kati dalát, konkrét esélylatolgatásba nem mert bocsátkozni Rúzsa Magdi. Szerinte kolléganője leendő helyezéstől függetlenül is mindenképpen nyer.  „A versenyen minden dalnak utóélete van, mely miatt számos lehetőség csak később lesz nyilvánvaló. Engem is így találtak meg Janis Joplin volt zenésztársai, akik végül koncertezni is elhívtak. Hihetetlen érzés volt olyanokkal egy színpadon állni, akik 38 évvel korábban Woodstockban is zenéltek! Katinak hasonló sikereket kívánok. Nagyon szurkolok neki!” – mondta  Magdi, aki tegnap A Nagy Duettben a Balkan Fanatikkal adta elő a Repülj madár, repülj című dalát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top