Sztárok

Boldog névnapot: Mária!

Hazánkban a születésnapok mellett a névnapokat is megünnepeljük. Ilyenkor barátokat, családtagokat, ismerősöket és kollégákat is köszöntünk, tehát sokkal szélesebb körben ünnepeljük, mint a születésnapokat. A köszöntéshez általában egy finom desszert, egy szál virág vagy egy üveg bor dukál.

A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

Szeptember 12.: A mai napon a Máriák ünneplik névnapjukat

A Mária név héber-görög-latin eredetű, melynek jelentése a mai napig vitatott, így több lehetséges jelentése létezik, mint például ellenálló, lázadó, fegyelmezetlen, zabolázatlan; kövér, erős; vagy csepp a tengerben vagy keserűség, esetleg úrnő.

A Máriák a kapcsolatteremtés mesterei, bár gyakran hiszik, hogy mindig nekik van igazuk, de ez elnézhető apróságnak tűnik a mellett a tulajdonságuk mellett, hogy mindig mindenkin segíteni szeretnének. Sokszor még a családot is képesek háttérbe szorítani e nemes céljuk miatt, amit már-már feladatuknak éreznek. Szeretik megtervezni az életüket, és elhatározásaikból igen ritkán engednek, ami miatt nehezebben alkalmazkodnak mások elképzeléseihez.

Ha érzelmeik úgy diktálják, akkor képesek a párkapcsolatukkal vagy akár a családjaikkal is szembe menni, csak hogy kitartsanak az elveik, érzéseik mellett vagy fordítva, azaz hihetetlen erejüket a család egyben tartására fordítják, így teremtve kiváló otthont szeretteik számára.

Becézésük: Marika, Marica, Mari, Mariska, Marcsi, Marcsika, Marcsa, Ria, Riácska, Marica, Manci, Manyi, Mici, Maja, Mara

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Borbás Mária – műsorvezető
  • Gór Nagy Mária – színésznő
  • Törőcsik Mari – színésznő

Köszöntsd fel a Máriákat egy doboz Raffaellóval!

RAFFAELLOBoldog névnapot: Mária!

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.

Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top