Sztárok

A világ egyre színesebb?

A KézenFogva Alapítvány egyik kampánya "A világ színes!", célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberekre. Ma Magyarországon mintegy 500.000 fogyatékos ember él. Mindennapjaikról nagyon keveset tudnak a többségi társadalom tagjai, pedig jelenlétük, társadalmi szerepük ugyanolyan fontos, mint bárki másé.

A világ egyre színesebb?A kampány során ismert személyiségeket kértek meg, hogy adjanak egy-egy gondolatot az elfogadásról. Ezek pólókra kerültek és az ismert emberek aláírásukkal látták el őket, ma már tekintélyeses kollekcióval büszkélkedik a KézenFogva Alapítvány.

A kampány fővédnökei Herczegh Anita, a jelenlegi, és Göncz Árpádné, Mádl Dalma, Sólyom Erzsébet, valamint Schmittné Makray Katalin a négy volt köztársasági elnökné asszony.

Eddig összesen 52 magyar híresség csatlakozott a kampányhoz, köztük sportolók, műsorvezetők, zenészek, színészek. A fiatal énekes, Puskás Peti ezt a gondolatot adta: „Tiszteld a másikét, értékeld a sajátod!”, míg Csukás István, Kossuth-díjas író, költő szerint „Egyformán süt ránk a Nap”. Soma Mamagésa lélekemelő mondattal kedveskedett, „Te tökéletes vagy? Igen, hiszen épp te vagy!”

A világ egyre színesebb?A KézenFogva Alapítvány nagykövetének, Tillának a gondolata: „A fogyatékos emberek helyzete mindig, a Föld bármely pontján kritikus. A segítségből sosem elég.”

Tilla szívesen vállalta a nagyköveti feladatokat. Legközelebb május 17-én segíti az Alapítvány munkáját, amikor egy nagyszabású esélyegyenlőségi napon lesz műsorvezető. A Fogadd el, fogadj el rendezvény keretében egy rekordra készül a Kézenfogva Alapítvány, megkísérlik felállítani a 12 órás folyamatos kerekesszékezés rekordját. Tilla maga is beszáll a rekordba, hogy ezzel is ráirányítsa a figyelmet a fogyatékos emberek helyzetére.

 

Szeretnél te is segíteni? Adód 1%-val most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top