Sztárok

Király Viktor: amerikai az anyanyelvem

Király Viktor az amerikai Voice című műsorban már másodszor adott elő olyan dalt, amelyben igazán erős érzelmeket kell és lehet is kifejezni. Itthon sokszor azt a kritikát kapta, hogy ez neki nem megy, az amerikai zsűri viszont épp az elképesztő energiái miatt olvadozott, rákérdeztünk, ennek vajon mi az oka.

Ráadásul Király Viktor a jövő heti “knockouts” elnevezésű fordulóra, szintén egy lírai dalt választott, Alicia Keys If I Ain’t got you című számát adja majd elő. Angol nyelven tehát megy a romantikázás, átjön a lélek és minden érzelem, amit közvetíteni szeretne. Ennek okát Király Viktor egyenesen gyerekkoráig vezeti vissza. Szerinte ugyanis akkor lehet igazán mély és érzelmes dalt előadni, ha az ember teljesen benne él a szövegben, ezt pedig legjobban az anyanyelvén tudja megtenni.

“Nagyon érdekes fogalom az anyanyelv, mert szerintem ez egy rossz kifejezés, de ez csak az én véleményem. Az az anyanyelved, ahol születsz, és ahol a társadalom befogad, és azt a nyelvet beszéled egészen pici korod óta. Nem az, amit az anyád beszél, szerintem! Nézz körül, rengeteg amerikai van, akinek az anyja perzsa, de ő maga nem is beszéli a nyelvet, akkor mi az anyanyelve?”

Király Viktor:

Félreértés ne essék, Király Viktor szereti a magyar nyelvet és szerencsésnek mondja magát, hogy ismeri. Ő is szentül vallja, hogy “annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz”, a magyar pedig a világ egyik legnehezebb nyelve, amire büszke, hogy beszéli.

“Szerencsés helyzetben vagyok, hogy beszélem a magyart. Borzasztóan nehéz nyelv, nem hasonlít semmihez, és rettenetesen nehéz lenne mondjuk most nekiállni megtanulni. Szerencsére a szüleimnek nagyon sok magyar barátja volt Amerikában, ezért még jobban ragadt rám a nyelv. Sosem beszéltem rendesen, de mindig mindent értettem, már egészen pici korom óta” – mondta az NLCafénak.

Király Viktor:

Az anyanyelvének azonban joggal nem a magyart tekinti Király Viktor, hiszen minden olyan dolgot, ami érzelemkifejezéssel kapcsolatos, egy teljesen másik környezetben tanult meg. Amerikában, azon belül pedig – mivel Király Viktor is mindig kihangsúlyozza – New Yorkban lett először szerelmes, itt érték először csalódások egy teljesen más közegben, mint aztán amibe 16 évesen Budapesten csöppent.

Király Viktor:

“Amerikai az anyanyelvem, vagy angol… Azért mondtam, hogy amerikai, mert ha beszélsz egy brittel, szinte lehetetlen őket megérteni – nevetett. – Szóval az angol – még egy mosoly – az anyanyelvem, de szerintem most bebizonyítottam, hogy így ezen a nyelven mennyire tudok érzelmeket közvetíteni. A vak meghallgatásos Voice-videó alatt rengeteg komment jött, hogy mennyire érzelmes vagyok, és ez az embereket egyből megérintette.”

 

Legutóbbi párbajdala pedig szintén nagy sikert aratott:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top