Sztárok

Korponay Zsófi, a tiszta lelkű „varronesz” (x)

Fiatal, szép, és a sokadik főszerep vár rá a József Attila Színház színpadán. Korponay Zsófi ezúttal sem egy hepienddel végződő történet főhőse. Manci, a bájos varrónő és Csacsinszky Pál beteljesületlen szerelme ezúttal Telihay Péter rendezésében, a mai tizenéveseket is megszólító feldolgozásban kerül bemutatásra.

Korponay Zsófi


Boldogtalan szerelmes vagy… szerinted Manci hibázik, amikor beleszeret Csacsinszkyba?

Korponay Zsófi: Nehéz megmondani, mit nevezünk hibának ebben az esetben. Manci fiatal, tapasztalatlan, és annak az útnak az elején áll, amit mindannyian megtapasztalunk a szerelemben. Ezek a döntések fontosak, ezek tesznek minket éretté, akkor is, ha fájnak. Főleg akkor… 

És amikor otthagyja?

Korponay Zsófi: Önismereti tréning ez a történet Mancinak: eleinte nem szeretne semmit Palitól, aztán szépen lassan rájön, hogy csak vele találja igazán a közös hangot. Nemcsak a kötődést érzi meg sokkal előbb, mint a fiú, és hogy mellette önmaga lehet, de azt is, hogy ez a dolog kettejük között nem működhet soha. Az eszével dönt, amikor elhagyja, és nem a szívével. Talán én is így tennék a helyében…

Korponay Zsófi, Kovalik Ágnes


Biztos?

Korponay Zsófi: Igen.

Vajon ez a szép és odaadó lány miért nem tudja meghódítani ezt a fiatal fiút?

Korponay Zsófi: A szépség és az odaadás itt most nem számít. Pali megrögzötten szereti Bizonyosnét. Túlmisztifikálja a szerelmet, összetéveszti a rajongással. Hiába lebeg mindig a perifériáján Manci, hiába kap ezer jelet, nem veszi észre, hogy ez a lány volna számára a megfelelő. Erősebb az elérhetetlen utáni vágya, az idol kergetése, ezért nem ismeri fel a boldogságot, ami a lába előtt hever.

Sajnálatra méltó ez a lány?

Korponay Zsófi: Szerintem nem. Ez egy vagány vidéki lány, és ha megnézed, a végén is az. Csak már felnőttebb, tapasztaltabb. A darab elején elhangzik, hogy a varrodát azért hagyta ott, mert fájt a háta a sok üléstől. Azt mondja: „Én nem leszek bolond nekik!” Szerintem pont ennyire kategorikusan kezeli ezt a helyzetet is, csak nyilván egy kicsit nehezebben hozza meg a döntést.

Korponay Zsófi, Kovalik Ágnes, Fila Balázs

Nagyon magasról indulsz: te vagy a vidám, flegma lány a Ligetből, a végére egy megkeseredett Manci leszel, aki még 3 Aszpirint is megreszkíroz. Te mit tanácsolnál ennek a lánynak?

Korponay Zsófi: Szerintem nem lesz megkeseredett. Megkeményedik, mert nincs más választása. Manci találkozik Pesten az élettel, a gonosszal, a bűnnel, a csábítással – csupa olyan tapasztalás, amelyekről vidéken valószínűleg csak hallott. Persze nem egyszerű folyamat feldolgozni ezeket, de elég okos lány ahhoz, hogy idővel megértse: „A nagyon rossz is elmúlik.”

Szerinted ki a legszerethetőbb a darabban?

Korponay Zsófi: Manci számára természetesen a Csacsinszky. 🙂

A Lila ákácot március 9-én tűzi először műsorára a József Attila Színház, ahol az is kiderül, hogy Cseh Tamás Csönded vagyok című nótája hogyan lesz Tóth Manci személyes himnusza.

 

Fotók: Kállai-Tóth Anett

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top