Sztárok

Méhcsípés miatt került életveszélybe Kautzky Armand

Az eset 7-8 éve történt, ma már könnyedén beszél róla.

Ahogy azt április legvégén írtuk: A darazsakat nem szokás szeretni: rárepülnek az ételre, eleve zavarnak kajálás, strandolás, könyvírás, hírszerkesztés, csirkevágás vagy paradicsompalántázás közben. Idén pedig még korán is rajzanak. A Tények szerint ez a meleg idő miatt van, egy szakértő szerint maga a fészkelés nem megakadályozható, csak a későbbi irtás működik. Magyar Ottó egészségügyi gázmester akkor azt mondta, hogy a fészkek lehetnek cserepekben, földben, tetőszerkezetekben. Azt mondja, az irtást jobb szakemberre bízni, és nem szabad házilag beleállni, főleg abban az esetben nem, ha a környéken, a családban van olyan ember, aki allergiás a darázscsípésre. 

Kautzky Armand a Furcsa pár című vígjáték próbáján / MTI Fotó: Bugány János

A darázscsípést márpedig komolyan kell venni, ez Kautzky Armand példáján is látszik. Ő nyolc évvel ezelőtt lépett darázsba. „A talpamba szúrt, öt perccel később pedig a fejem teteje kezdett el viszketni – eleveníti fel az esetet Kautzky Armand színművész a FEM3 Caféban. – Szépen húzódott le ez a zsibbadó, viszkető érzés… és felhívtam a feleségemet, hogy mit csináljak. (…) Azt mondta, azonnal üljek a kocsiba, és menjek a rendelőbe. Ő közben felhívta a rendelőt, hogy fogadjanak.” Elmondása szerint Kautzkyt egy felkészült orvos várta, kapott is adrenalint és antihisztamint, de nem segített. A színész azt mondja, földöntúli nyugalmat érzett, nem küzdött az életéért, megadta magát a helyzetnek. „Bekapcsolt egy felső kameraállás” – folyatja. Látta, ahogy megjön a felesége, megérkeznek a mentők, kapott még egy kör adrenalint, ami beindította a szívet és a keringést. Ekkor kapcsolt ki a felső kamera, és Kautzkyn eluralkodott a pánik. De később megnyugodott. Azt mondja, drámai, de élvezetes élmény volt. Íme, mindez az ő előadásában: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top