Sztárok

Istenes Bence eluralkodott a Nyerő Páros harmadik évadán

Hálátlan dolog egy napi realityt egyetlen rész alapján megítélni, de a nyitány alapján úgy fest, hogy Istenes Bence erősen rátelepedett a műsor harmadik évadára, ami jó és rossz hír is egyben.

A 2016-ban indult Nyerő Páros leginkább abban különbözik a kertévék többi celebsimogató műsorától, hogy a résztvevőket nagyrészt úgy válogatják össze, hogy ne a bulvár legmélyéből kerüljenek ki, és minden évadban akadjon legalább egy-két olyan híresség, akiről soha korábban nem gondoltuk volna, hogy egyszer majd viszontláthatjuk őt egy ilyen műsorban. 

Az előző évadban ilyen volt például Veiszer Alinda, a harmadik évad legnagyobb dobásának pedig kétségtelenül Fluor Tomi ígérkezett, aki Magyarországon kétségtelenül A-kategóriás sztár, viszont az ilyen celebes tévéműsoroktól rendre távol tartotta magát, ráadásul a hétköznapi ember azt se nagyon tudhatta róla, hogy Fluor párkapcsolatban él. Szintén az A-kategóriás vonalat erősíti Istenes Bence, akinek a részvétele azért meglepő kissé, mert ő már azon a szinten van, hogy neki inkább vezetnie kellene egy ilyen műsort, nem pedig játékosként részt vennie benne. És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó játékosnak, sőt: ő már túl jó ahhoz, hogy egy ilyen műsorban játsszon.

Istenes-uralom a Nyerő Párosban

Hogy lehet valaki túl jó egy műsorhoz? Jogos a kérdés. Egyszerűen Istenesen látszik, hogy pillanatok alatt tudja, hogyan kerülhet az események és a társaság középpontjába, borzasztóan érzi a kamerát, ráadásul a hatalmas tévés rutinjának hála, szinte mindenkit ismer, aki ebben a közegben megfordul, a többi játékos közül sokat régi barátjaként, ismerőseként üdvözölt. Némi rosszindulattal azt is mondhatnám, hogy

a Nyerő Páros harmadik évadát gond nélkül át lehetne nevezni Istenes Bence és barátaira, és akkor sem állnánk túl távol a valóságtól.

Ő és Csobot Adél simán dominálta a nyitó epizódot, és ha nem fárad el nagyon a játékban, vagy nem lesz nagy pechje, könnyedén meg tudja csinálni, hogy elsősorban róla, róluk szóljon majd a harmadik évad. Ez nyilván jó hír Istenes Bence és Csobot Adél rajongóinak, rossz hír viszont a többieknek, akik az első műsorban – tisztelet a kivételnek – inkább csak asszisztáltak az említett páros uralkodásához.

Két pár Istenesék ellen

Szerencsére azért látszik a fény az alagút végén. Két párosban láttam még a lehetőséget, hogy labdába rúgjon. Fésűs Nelly és üzletember párja, Vajtó Lajos az állandó csipkelődéseikkel teszik önmagukat érdekessé, meg persze azzal, hogy életkorban és habitusban is eléggé kilógnak a társaságból.

Vajtó Lajos és Fésűs Nelly szereplése a Nyerő Párosban legalább olyan meglepő, mint hogy Istenes Bence és Csobot Adél igent mondott. A háttérben Sárközi Ákos és Sárközi Éva (Fotó: RTL Klub)

Szintén az érettebb korosztályt képviseli A konyhafőnök séfje, Sárközi Ákos és festőművész felesége, Sárközi Éva, akik már-már túlzásokig odáig vannak egymásért. A szerelmük Romana-regényekbe illően nyálas: amikor az epizód eleji montázsban elmélyülten beszéltek arról, hogyan egészítik ki egymást az életben, az kicsit émelyítő is volt, de ne aggódjatok: már jól vagyok. Ha valaki, akkor ez a két páros talán képes lehet arra, hogy elraboljon némi műsoridőt és figyelmet Isteneséktől.

Fluor Tomi és barátnője, Mesi, valamint Sáfrány Emese és párja, illetve Kéri Krisztián (Fotó: RTL Klub/Nyerő Páros)

A többiek? Egyelőre nem nagyon rúgtak labdába, és minél kevesebb kamerarutinja van valakinek, a helyzete annál rosszabb. Sáfrány „Aleska” Emese önmagában még talán érdekes lenne, de a focista párja egyelőre csak a biodíszlet szerepét tölti be. Fluor érkezéskor még elengedett egy-két jó poént, majd a műsor előrehaladtával fokozatosan szürkült bele a mezőnybe, a többiek (Fehér Balázsék, Kocsis Dénesék és Kéri Krisztiánék) pedig… szinte fel sem tűnt volna, ha kivágják őket a műsorból.

Ügyességi feladatok! De miért?

Az ilyen műsorok örök rákfenéjét a különféle ügyességi feladatok és próbatételek jelentik. Ha jól összeválogatott a csapat, akkor legszívesebben csak azt néznénk, ahogy egymással szórakoznak, és kavarják a kavarni valót, csakhogy a szerkesztőknek fel kell készülniük arra az eshetőségre is, ha unalomba fulladna a műsor – ennek kivédésére szolgálnak a különféle játékok.

A Nyerő Páros első feladatában a lányok bizonyították, mennyire rátermettek (Fotó: RTL Klub)

Nyilván egy-egy ilyen játék okozhat konfliktust egy kapcsolatban, de erre az első részben nem nagyon láttunk példát: a fura labdajátékokat bemutató rész eléggé kilógott a műsor egészéből, és kicsit olyan érzésem volt, mintha hirtelen átkapcsoltam volna a TV2-re, mondjuk Ninja Warriort vagy valami ehhez hasonló sárban fetrengős marhaságot nézni. A vágás kissé zavaros volt, és a játék maga némileg nehezen követhető, de istenigazából legszívesebben átugrottam volna az egészet, mert a Nyerő Páros leginkább olyankor működik, amikor a párosok és a társaságok közti dinamikát térképezi fel. Sokkal izgalmasabb volt azt nézni, ki hogyan éli meg, hogy mondjuk egy sátorban vagy egy lakosztályban tölti majd el az éjszakákat, zuhanyzással, esetleg zuhanyzás nélkül.

Balázs a háttérből irányít

A Nyerő Páros vérbeli hibrid műsor, hiszen egy beköltözős celebreality keveredik benne egy ügyességi vetélkedős csapatjátékkal. Nyilván pont ez a kombináció adja a különlegességét, de pont ezért lesz számomra olykor sok egy kicsit. Én ezeket a párosokat sokkal szívesebben néztem volna inkább a Való Világra emlékeztető, az összezártság miatti konfliktusokkal küzdő helyzetekben, mint egy olyan szituációban, hogy térd- és fejvédőbe öltözve csúszkálnak és lökdösik egymást. Nem akarom elvitatni, hogy a dolog valamennyire működik, a fent említett három páros egyelőre húzza magával a műsort, és a Nyerő Páros a kategóriájában kétségtelenül a jobban sikerült, vállalhatóbb show-k sorát gyarapítja, de én több fantáziát látnék egy olyan műsorfolyamban, ami valóban a kapcsolatok dinamikáját és erejét teszi próbára, és nem elégszik meg a kétségtelenül látványos, de kissé unalmas és felszínes ügyességi játékokkal.

A Nyerő Páros első játékát nehéz volt követni, a szurkolók is beismerték utólag: nem tudták, miért kellett drukkolni, de biztatták a párjukat (Fotó: RTL Klub/Nyerő Páros)

Balázs rutinosan vezeti a műsort, mivel sok itt megforduló celebbel volt már dolga a saját, korábbi műsoraiban, tudja, hogyan kell kezelni őket: számára ez egy rutinfeladat. A szokásoshoz képest látszik, hogy itt inkább a háttérben marad, és pont csak annyit szerepel, amennyit műsorvezetőként szerepelnie kell. Így pedig marad nekünk egy nagy Istenes Bence-show, aminek örülünk is, meg nem is.

A Nyerő Páros 2019-es csapata, Sebestyén Balázs műsorvezetőként, Kabát Peti pedig játékmesterként tevékenykedik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top