Sztárok

Bodor Ádám és Czakó Gábor vehették át A Nemzet Művésze-díjat

Hatodik alkalommal adták át a magyar művészeti élet legmagasabb rangú elismerését.

A Nemzet Művésze-díjat öt évvel ezelőtt alapította a Magyar Művészeti Akadémia, így az idei a hatodik év, amikor kiosztásra kerül a díj. Az idei díjátadóra is a Pesti Vigadóban került sor, ahol az MMA elnöke, Vashegyi György mondott beszédet – írja a hvg.hu.

Megnézem
Összes kép (2)

„Ezúttal is két nagyszerű irodalmár veheti át a Nemzet Művésze-díjat, amely nemcsak a kormány nagyrabecsülését, hanem az olvasóközönség tiszteletét és szeretetét is kifejezi” – mondta a díjátadón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A díjakat pedig a Kossuth-díjas Bodor Ádám, valamint Czakó Gábor, szintén Kossuth-díjas író vehették át. 

A Nemzet Művésze-díj

A díj a színházművészet, az irodalom, a zeneművészet, a képzőművészet, a filmművészet, az építőművészet, a táncművészet, az iparművészet, a fotóművészet, a népművészet és a cirkuszművészet alkotóinak adományozható. A Nemzet Művésze cím az előzőleg Kossuth-díjban részesített és 65. életévét – táncművész, valamint cirkuszművész esetében 50. életévét – betöltött művészeknek adható, a címet egyidejűleg legfeljebb 70 személy viselheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top