Sztárok

Meghalt Gyenes Béla szaxofonos, itt a halála előtt írt búcsúlevele

Rengeteg zenekarban játszott, szakmája csúcsán Barry White-tal zenélt.

Ötvennyolc éves korában meghalt Gyenes Béla, az ismert magyar szaxofonos. Munkássága során tagja volt többek között a Satöbbi, a Kentaur, a Pierrot, az R-GO, a PUF, a Rapülők, a Studió Dixiland, a Takács Tamás DBB, az Emberek, az Uniszex zenekaroknak.

Több mint 20 évig zenélt a Bon-Bonban, de dolgozott együtt Szekeres Andriennel, Miller Zoltánnal és zenés darabokban a nemrégiben elhunyt Gesztesi Károllyal. Szakmája csúcsa az volt, amikor Barry White szaxofonszólistája lehetett két európai és egy amerikai turné során – írja a Blikk.

Több éve küzdött súlyos betegségével, amellyel bátran vette fel a harcot, ám nem sikerült legyőznie. Halála előtti utolsó levelét több zenésztársa is közzétette a Facebookon, Gyenes Béla szavait változtatás nélkül közöljük.

„Kedveseim.
Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett.
Hogy értsétek, röviden elmesélem a történetet.
2017 júliusban beteg lettem, jártam kezelésekre, sokszor hajat váltottam, de felvettük a harcot. Ha ez olvassátok, az azt jelenti, hogy vesztettem. De sebaj.
Tartalmas, szép életem volt, köszönhetően szüleimnek, rokonaimnak, barátaimnak, zenész kollégáimnak, egyszóval: NEKTEK és a ZENÉNEK !!!
A zene, ami fontos része volt életemnek, amin keresztül elmondtam örömöm, bánatom, amiben szívem-lelkem benne volt, és remélem, a zenén keresztül sokáig fogtok emlékezni rám.
Petikém-Tomikám, nem tudok menni a 25. jubileumi koncertre, de érezzétek, hogy a lelkem kis darabja, ott lesz veletek, és mindig bármerre mentek.
Drága zenész kollégáim, kollégák, mélységes megtiszteltetés, hogy Veletek zenélhettem, és sok boldog órát töltöttünk együtt. Köszönöm.
Ne szomorkodjatok, mert ott, ahová most tartok, nagyszerű zenészek, barátok várnak.
Jó kis zenekart hozunk össze. Ott van a Kakas, ott a Robi, a nagy öreg , Barry White, Gesztesi, és még nagyon sokan, így nagy bulit csapunk.
Köszönöm, köszönöm, hogy vagytok nekem. (bocs Peti)
Ölellek benneteket. Béluska
Ui: Drága Ercsikémre nagyon vigyázzatok, Ő most nagyon elveszett és szomorú.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top