Sztárok

Lovas Rozi: „Próbálok ráérezni arra, mi esik jól, mire van szükségem nekem és a kisbabámnak”

Ritkán mesél a terhességéről Lovas Rozi, most azonban az is kiderült, hogy nem tervez nagyon hosszú szülési szabadságot.

Ahány nő, annyiféle terhesség létezik. Míg valakinek már az első hetektől kezdve kihívásokkal kell szembenéznie, mások csak több hónap után találkoznak azokkal a változásokkal, amelyet a várandósság okoz. A kismamáknak pedig a munkájukban is helyt kell állniuk, és többek között erről mesélt Lovas Rozi színésznő és Kincses Tímea belsőépítész, akik különböző kategóriában az idei GLAMOUR Women of the Year jelöltjei.

„Öt hónapos terhesen még játszottam két előadást, azóta pedig tanítok, és belefogtam egy podcast műsorba. Máshogy kell tartalékolni az erőforrásaimat, és nyilván nem bírok annyit, mint nem keltető üzemmódban, de így is elég aktívnak érzem magam. Természetesen nagyon figyelek magamra és a változásokra bennem és körülöttem. Próbálok ráérezni arra, hogy mi esik jól, mire van szükségem nekem és a kisbabámnak. Ezekhez a megérzésekhez és igényekhez alakítom a tempómat is. Ezt most megtehetem, erről szól ez az időszak. Próbálom minél inkább kiélvezni” – mondta Junior Príma-díjas Lovas Rozi, aki 2018-ban közönségdíjas lett a Radnóti Miklós Színházban.

Lovas Rozi (Fotó: WOTY)

„Másfél év próbálkozás után jött össze a kisbabánk. Ennek ellenére az elején nagyon nem gondolkoztam a leálláson, így csak a félidő környékén kezdtem el az ügyfeleknek jelezni, hogy hamarosan kényszerpihenőre megyek. Ám a terhességem első pillanatától kezdve éreztem a fizikai tüneteket. Ilyenkor mérlegeltem, mi az, amit tényleg meg kell csinálnom, és mi az, amit leadhatok. Furcsa mód meglepően könnyen tudtam projekteket elengedni, ami más esetben egyáltalán nem jellemző rám” – mesélte Kincses Timi, aki lakások mellett éttermek, hotelek és irodák belső kialakítását is gyakran megálmodja. Timi esetében megnehezítette a terhességet a sok nőnél tapasztalható vizesedés, ami nagyban befolyásolja többek között az állóképességet is, ez ellen nehéz tenni. „Mozognék én, de olyan a testem mintha egy csivava tüdejével kellene egy elefántot működtetni” – fogalmazta meg a lakberendező azzal a humorral, ami a terhesség alatt szinte kötelező hozzáállás.

Kincses Timi (Fotó: WOTY)

Mindkét jelölt ugyanolyan tudatossággal tervezi a babavárás időszakát, mint a munkába való visszatérést a szülés után. 

„A baba nem egy terv része volt, jött, ahogy jönnie kellett, mi pedig tárt karokkal fogadtuk. A színházban nagyon hamar szólni kellett. Adéllal, a Radnóti Miklós Színház igazgatójával szinte azonnal beszéltem, ahogy megtudtam, hogy babát várok. Ez ilyenkor egy komoly logisztikai feladvány, hogy ki tudja majd ideiglenesen átvenni a szerepeimet” – részletezte a fiatal színésznő, aki azt is elmesélte, hogyan képzeli el a visszatérést: „Nincs még konkrét tervem, de nem sokáig fogok várni a visszatéréssel, ez elég valószínű.”

Kincses Timi pedig már most egy még titkos terven dolgozik, és úgy tervezi, fokozatosan tér vissza a munkájához, miközben a gyermekével is elég időt tud majd együtt tölteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top