Sztárok

Pintér Tibor: „Ez a rendszer csodákra képes a lovon keresztül”

Egyre-másra kerülnek fel a Magyarságkutató Intézet oldalára az ismert emberekkel készült kis videók, és most már ezt a gyűjteményt gyarapítja Pintér Tibor ötpercese a lovakról.

Pintér Tenya lovak iránti rajongása nem új a nap alatt, hiszen az elmúlt években gyakorlatilag nem létezett olyan beszélgetés, amelybe ne szőtte volna bele a lovakat és ezzel együtt az általa vezetett Nemzeti Lovas Színházat. Talán ebből a szempontból nem meglepő a nemrég megjelent videó a Magyarságkutató Intézet oldalán. Hogy egy kis ízelítőt adjunk, leírjuk, hogyan is kezdődik az ötperces anyag: 

„Meggyőződésem, hogy amilyen egy ország kultúrája, sporttevékenységei, lovas kultúrája, olyan az ország is. Én azt gondolom, hogy jobbá lehetne tenni a magyar fiatalokat a lovasképzéssel. Erősebb lelkű, erősebb magyar identitású, határozottabb, a fiúcskákban időben kialakulva a férfi energia, a lányokban időben kialakulva a női odaadás, és ez a kettő még a családokra is jól hatva, azt gondolom, hogy csodákra képes.”

Pintér Tibor Tenya rajong a lovakért, ezzel videó nélkül is tisztában vannak a rajongói (Fotó: Instagram)

Pintér Tibor Tenya rajong a lovakért, ezzel videó nélkül is tisztában vannak a rajongói (Fotó: Instagram)

Mondhatni logikai lóugrásban halad előre a videó, láthatunk a Nemzeti Lovas Színház előadásaiból részleteket, aztán Tenya elmondja, mit is csinál az intézet, aztán megint hallhatunk a magyarságtudatról, a zászlókról és arról, hogyan függnek ezek össze a lovaglással, a lovakkal.

Itt megnézheted, Pintér Tibor hogyan lelkesíti a magyarokat, hogy lovagoljanak többet: 

További Pintér Tenya:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top