Sztárok

Ezek a sztárgyerekek viselik a legfurcsább neveket – Neked melyik tetszik a legjobban?

Bár Elon Musk és Grimes a közelmúltban mindenkin túltettek a névválasztással, azért jócskán akadnak még olyan hírességek, akik minimum különös neveket adtak a gyerekiknek.

Elon Musk és a kanadai énekesnő, Grimes május 4-én született, első közös gyermekét X Æ A-12 Musk névre keresztelte. Ezzel a névadással magasan túltettek gyakorlatilag a teljes nemzetközi celebvilágon, pedig a hírességek körében igencsak jellemző szokás, hogy furcsa, sőt olykor bizarr neveket adnak csemetéiknek.

Nick Cannon and Mariah Carey például a Moroccan és a Monroe neveket adták ikreiknek. A Monroe egyértelmű, hogy honnan származik, de a Moroccannak is van története. Ez a neve ugyanis az énekesnő New York-i luxuslakásában annak a szobának, ahol Nick Cannon annak idején megkérte a kezét. Vagyis a kisfiú egy szobáról kapta a nevét.

Monroe Cannon, Nick Cannon, Mariah Carey és Moroccan Scott Cannon

Monroe Cannon, Nick Cannon, Mariah Carey és Moroccan Scott Cannon (Fotó: Rich Polk/FilmMagic)

Uma Thurman és  Arpad Busson 2012-ben született gyereküknek a Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence nevet választották, állítólag azért, mert mind az öt névhez van valamilyen személyes kötődésük. A kislányt egyébként Lunának szólítják.

Cardi B és Offset a kislányukat Kulture Kiari-nak nevezték el. Ha a gyerek később esetleg szülei nyomdokába lépve maga is hiphop-előadó lesz, művésznéven nem nagyon kell majd gondolkodnia, éppen megteszi a sajátja.

Gavin Rossdale és Gwen Stefani mindháom gyermekét kellőképpen különleges neveken anyakönyveztette: Apollo Bowie Flynn, Kingston James McGregor és Zuma Nesta Rock.

Gwen Stefani és Gavin Rossdale gyerekeikkel

Gwen Stefani és Gavin Rossdale gyerekeikkel (Fotó: Bauer-Griffin/GC Images)

A sztárszakács Jamie Olivernek és nejének, Juliette Nortonnak öt közös gyermekük van, a névválasztást pedig egyikük esetében sem aprózták el. A testvérek nevei: Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Buddy Bear, Petal Blossom Rainbow és River Rocket Blue Dallas

Nicolas Cage és harmadik felesége Alice Kim egyszerűen a Kal-El névre keresztelték kisfiukat. Ez eredetileg Superman születési neve.

Amikor Kanye West és Kim Kardashian North-nak nevezték el elsőszülöttjüket, még sokan meglepődtek, mindezek után viszont a Saint, majd a Chicago névválasztás szinte már alig hatott különösnek.

További különleges celebgyerek-nevek:

  • Raddix – Cameron Diaz és Benji Madden gyereke
  • Aleph – Benjamin Millepied és Natalie Portman gyereke
  • Bear Blu – Christopher Jarecki és Alicia Silverstone gyereke
  • Sparrow James Midnight – Joel Madden és Nicole Richie gyereke
  • Bear Blaze – Ned Rocknroll és Kate Winslet gyereke
  • Esmeralda Amada – Ryan Gosling és Eva Mendes gyereke
  • Apple – Chris Martin és Gwyneth Paltrow gyereke

Mi a helyzet itthon

Magyarországon inkább különleges, mintsem furcsa nevet adnak a celebek a gyerekeiknek. Kulcsár Edina és Szabó András Csuti fia például a Medox nevet kapta. Dobó Ági kisebbik fia a Nataniel nevet kapta szüleitől.

Hogyan nevezzelek?

A leggyakoribb lánynevek 2020-ban Magyarországon: Hanna, Zoé, Anna, Emma, Luca. Leggyakoribb fiúnevek: Bence, Máté, Levente, Ádám, Dávid.

 Még több sztárgyerek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top