nlc.hu
Sztárok

Rubint Rella az internetes zaklatásról

Rubint Rella élő céltáblává vált és ezt nem tűri el, másokat is erre ösztönöz

Fontos üzenete van Rubint Rella legutóbbi posztjának, amivel másoknak is erőt szeretne adni.

Viszonylag gyorsan megismerte az ország Rubint Rella nevét, és kár lenne elvitatni, hogy ebben nagy szerepe volt a nagynénjének, Rubint Rékának. Néhány év alatt azonban Rella saját követőtábort gyűjtött, akikkel hasznos életmódtippeket oszt meg és a fitnessz óráit is egyre többen látogatják, a YouTube csatornájára pedig szép számmal íratkoztak fel. A népszerűség árnyoldalát is hamar megismerte Rella, aki éppen ezért nem habozott, amikor az UNICEF két évvel ezelőtt megkereste, hogy segítsen az internetes zaklatás, azaz a cyberbullying elleni küzdelemben

“Rossz érzés volt feltépni azokat a sebeket, amiket nekem is okoztak ismeretlenek az interneten, és ugyanilyen fájdalmas volt olvasni a fiatalok üzeneteit is, akik hozzám fordultak segítségért. Bízom benne, hogy a támogatásommal és a tanácsaimmal tudtam segíteni nekik abban, hogy könnyebben feldolgozzák ezeket a támadásokat, és hogy érezzék, nincsenek egyedül” – mondta akkor Rella, aki ma ismét úgy érezte, hogy ebben a témában érdemes felszólalnia, hiszen pontosan tudja, miről beszél. 

Rubint Rella

Rubint Rella nem hagyja magát, jól teszi (Fotó Instagram)

“Nem kell sokáig keresgélnem, hogy egy nekem írott bántó és sértő kommentet találjak. Persze minden embernek van véleménye, amit el is mondanak, és ami sokszor pozitív, de ugyanakkor akad közöttük negatív, nem is kevés.
Nem gondolom, hogy attól, ha valaki valamilyen módon szereplője a közösségi médiának élő céltáblává kell hogy váljon és ezt el is kelljen tűrnie. De valamiért minden egyes nap szembesülök egy olyannal, aki úgy kelt ma fel, hogy igenis bele kell rúgnom ebbe meg ebbe, mert éppen elírt valamit, elkenődött a rúzsa, letört a körme, vagy bármilyen hétköznapi dolog, de ha éppen tökéletes egy képen, akkor miért csak a szépet meg a jót mutatja.

Évekkel ezelőtt minden egyes nap úgy feküdtem le, hogy letörlöm magam minden közösségi média felületről és inkább más utat keresek. Minden nap álltam a sarat az ilyen és hasonló megjegyzésekre:
“Járd a saját utad!”, “Majmolod a nagynénédet” Tökmindegy mibe fogsz bele az úgyis kudarcba fullad”, “Így könnyű”, “Mindent alá tesznek így nekem is menne” …stb

Sosem felejtem el, amikor megtartottam életem első aerobic óráját 20 évesen egyedül, teltház (80 fő) előtt, rengeteg hibával. Izgultam, féltem, de próbálkoztam, mint minden ember az első munkanapján. Teljesen mindegy, hogy mit dolgozol, ki kell járnod az utat. Legyél te fodrász, fotós, szakács vagy ügyvéd. Szinte biztos, hogy fogsz hibázni, mert ember vagy.
Hogy nekem miben más az életem? A közösségi média miatt. Nekem nem 10-en látják amit csinálok, hanem 100-an és nem 2 ember beszél ki, hanem 100 esik nekem. Én a közösségi médiában való részvételt vállaltam, de nem a zaklatást.

Szerencsére sosem voltam egyedül, mindig volt mellettem valaki, a családom, Réka, a párom, a barátaim, akik segítettek átlendülni a nehezebb napokon.
Ezeket azért írom le, hogy tudd, nem vagy egyedül! Ha neten bántanak nyugodtan fordulj bármikor az ingyenes kék vonalhoz!#nemvagyegyedül, @unicefhungary @unicef @generalimagyarorszag”

Rubint Rella nem először áll ki magáért: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top