nlc.hu
Sztárok

Lovasi András közleményt adott ki

Lovasi András először beszél az autóbalesetéről és a bírósági ügyről

Lovasi András egy közleményben fogalmazta meg a gondolatait.

Lovasi András még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, mint kiderült, maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében, így akár 3 évig tartó szabadságvesztés is várhat az 53 éves zenészre. Lovasi András egészen eddig nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, most közleményben fogalmazta meg a gondolatait. 

Alább olvasható:

Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a...

Közzétette: Lovasi András – 2021. február 1., hétfő

„Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a tisztánlátás kedvéért – szeretném összefoglalni az eddig történteket” – kezdte a zenész. 

„Már legelső gyanúsítotti kihallgatásom alkalmával – 2019. május elején – elismertem a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőjogi felelősségemet. Mindkét sértettől bocsánatot kértem, és egyúttal indítványoztam a közvetítői eljárás lefolytatását.

(…) A bíróság által kirendelt orvosszakértő a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése »a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent«”.

(…) Ügyvédem, akinek védőként az az álláspontja, hogy az általam okozott cselekmény »súlyosabb jogi minősülésének lehetőségére figyelemmel, várhatóan a bíróság nem adna helyt a járművezetéstől eltiltás mellőzését célzó védői indítványnak«, velem egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt” – írta többek között a közleményben a nemrég műtéten átesett Lovasi András.

lovasi andrás közlemény autóbaleset

Lovasi András (Fotó: Smagpictures)

Olvass még Lovasi Andrásról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top