nlc.hu
Sztárok

Kovács Ákos átesett a koronavíruson, halálközeli élmény volt számára

Kovács Ákos koronavírusról: „Hat hetem benne volt, egy-két fulladásos, halálközeli élménnyel”

Ahogy Kovács Ákos ígérte a követőinek, minden neki feltett kérdésre válaszolt az első videonaplós bejegyzésében. És nem túlzott: valóban jól jön a hideg élelem, ha a valaki tényleg az egészet szeretné meghallgatni. Többek között Ákos arról is mesélt, hogyan élte meg a koronavírust.

Rajongói nagyon hálásak Kovács Ákosnak, amiért párbeszédet kezdeményezett velük. A Facebook-oldalára érkezett kérdésekre az énekes az első 2021-es videónapló-bejegyzésében válaszolt, ahogy ő írta: „ez egy hosszú monológ, és a több mint egyórás stúdióbeszélgetés során minden fontosabb felvetésre érkezik reakció (valamint a kevésbé fontosakra is), a magánjellegű kérdésektől az idénre tervezett, egyre sűrűbbnek ígérkező, izgalmas teendőkig. Sok információ – csak valódi érdeklődőknek.”

Kovács Ákos átesett a koronavíruson, nem kívánja senkinek, hogy átélje, amit ő

Kovács Ákos átesett a koronavíruson, nem kívánja senkinek, hogy átélje, amit ő

A videóhoz írt összegzésben felhívja a figyelmet arra is:

Hideg élelem és türelem jól jöhet.

Ezt amúgy érdemes megfogadni, mert a videó kicsivel hosszabb, mint egy óra. Ennek az elején a munkájával kapcsolatos kérdésekre válaszolt, meglepődött, hogy mennyien kérték számon rajta, miért nem ad ki új dalokat, egyesek úgy fogalmaztak: szerintük Ákos írói válságban van. 

„Nem tudom, aláírtunk egy szerződést, hogy nekem állandóan dalokat kell ontani? Lassan négyszáz dalom van, vagy mennyi, mert sosem számoltam össze, és van, aki száz dalt sem ér életében, és ez nem is kötelező. Nem is értem ezt az egész számonkérő hangnemet.”

Ákos csokorba szedte a kérdéstípusokat, a videó végén válaszol a családjával kapcsolatos, illetve a járványhelyzetre vonatkozó kérdésekre. Természetesen az ő gyerekei is otthon tanulnak, és az egyik rajongóját az érdekelte, hogyan boldogult Ákos a tananyagokkal, mi az, ami esetleg kifogott rajta, 

„Szeretek a gyerekeimmel tanulni, sajnos sokkal kevesebbet tanulok velük, mint én szeretném, mert ők már nem nagyon akarnak velem tanulni. Legutóbb Julika lányom olvasta fel a fogalmazását, ami egy mesebeli messzelátónak a monológja volt. (…) Szédítő fantáziája van a kiscsajnak, őt hallgattam meg. Julikámnak valamelyik nap a köbcentit magyaráztam a közös sétánk során, és mérsékelt érdeklődést mutatott a síkidomok és a térbeli idomok közötti különbségek tekintetében.”

A járványhelyzet Ákos szerint sok mindenben változtatta meg a világot, ami neki egyáltalán nem tetszik. A koronavírust a zenész sok barátja kapta el, rengetegen érintettek, és van, aki most is élet-halál között lebeg. Az oltással kapcsolatban kiderült, hogy ő nem kapott, mivel átesett a betegségen. 

„Csókoltatnám azokat ehelyütt, akik szerint nincs ilyen betegség. Hát lehet, hogy nincs, de nekem azért hat hetem benne volt, egy-két fulladásos halálközeli élménnyel, úgyhogy nem kívánom senkinek. És azt kívánom, hogyha ez az oltás segít – én nem tudom, nem vagyok szakértő –, akkor lehet, hogy ez lesz a megoldás. Nem tudom, vagy át kell égni rajta. De túl sok barátom van, aki érintett, van olyan ismerősöm is, aki élet és halál között van emiatt. Nem tudom, mi a megoldás. Lehet, hogy én kaptam a nagyobb kegyelmet azzal, hogy megbetegedtem és valahogy túl lettem rajta.”

Sztárok és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top