nlc.hu
Sztárok

Hosszú Katinka a tokiói olimpián

„Így biztosan nem tudom abbahagyni” – megszólalt Hosszú Katinka a csalódást keltő szereplése után

Így látja Hosszú Katinka a tokiói olimpián magához képest gyengébb teljesítményét.

Hosszú Katinka letörten, de nem megtörve értékelte a tokiói olimpián nyújtott eddigi teljesítményét, azaz hogy 400 méter vegyesen vasárnap ötödik, 200-on pedig szerdán hetedik lett címvédőként.

„Azért nem halt meg senki – mondta a háromszoros olimpiai bajnok a magyar újságírókhoz érve egy mosolyt megengedve magának. – Sajnálom, hogy pont egy olimpián esett meg, amikor így úszom.”

Hosszú katinka

Hosszú Katinka a célban a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A címvédő és világcsúcstartó úszónő a hetedik helyen végzett (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy a májusi, budapesti Eb-n legerősebb számában, 400 méter vegyesen miért tudott két másodperccel jobb időt elérni, mint most az ötkarikás játékokon. Szerinte fizikálisan sokkal jobb állapotban van jelenleg, azóta öt kilót leadott, így papíron most kellett volna legalább két másodperccel gyorsabbnak lennie.

Leúszom a 200 méter hátat. Persze nem az a 200 méter hát lesz, amit látni szoktak tőlem

– válaszolta Hosszú Katinka arra, hogy az önmaga számára is csalódást keltő szereplés után a 200 méter pillangóhoz hasonlóan visszalép-e a negyedik számtól.

A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakja kifejtette, hogy ha nincs a pandémia okozta leállás, akkor biztosan nem így úszik.

„Így biztosan nem tudom abbahagyni” – zárta szavait a 9-szeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok, aki a japán fővárosban csütörtökön – közép-európai idő szerint – este 20.09-kor kezdi meg szereplését a 200 méter hát előfutamában.

Utolsó tokiói versenyszáma – amelyben Rióban csak hat század különbséggel lett második – elődöntőjére pénteken, a fináléra pedig szombaton kerül sor.

(MTI)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top