nlc.hu
Sztárok

Őrült, perverz uralkodók

Őrült, perverz uralkodók, akik nem ismerték a határokat

Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy egy uralkodó perverz szokásai napvilágra kerüljenek, de ha visszautazunk az időben, akkor bizony számos koronás beteges szokásain megbotránkozhatunk.

Olvashattunk arról, hogy András herceg üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epsteinnel, aki fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt került a börtönbe. És arról is, hogy egy nő azt állította, mindössze 17 éves volt, amikor több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt brit királyi család sarja, ám végül peren kívül egyeztek meg. De nem maradt titokban a lemondott spanyol király, I. János Károly szerelmi kapcsolata sem, aki egy német asszonnyal kezdett. És II. Albert monacói herceg viszonyait, na és házasságon kívül született gyermekeit sem lehetett titokban tartani. De ezek a történetek – kis túlzással – könnyű olvasmányok a most következő sztorikhoz képest.

Aki nem ismerte az erkölcsi határokat

Tiberius 12-től 37-ig volt Róma császárra. Bár Nero és Caligula bizarr viselkedése jobban ismert, azért Tiberius életében is voltak különös dolgok. Sőt, több írás is arról számol be, hogy szexualitás tekintetében sokkal perverzebb volt, mint a korábban felsoroltak. Az idős korában hatalomra kerülő Tiberius egy hatalmas örömpalotát épített magának Capri szigetén. Az egyébként introvertált császár itt érezte magát igazán biztonságban. Deviáns szexuális viselkedése minden erkölcsi határt átlépett, amelynek sajnos lányok és fiúk is áldozatául estek. Olyan kegyetlen szexuális játékokra kényszerítette a gyakran kiskorú „vendégeit”, amelyek ismeretében bátran nevezhetjük a perverzitás császárának. Nemcsak a medencéi, de a kertjei s tele voltak fiatalokkal, akik a legendák szerint meztelenül, vagy görög-római mítoszokból ismert szereplőknek öltözve szaladgáltak a növények között. Mivel a megöregedett Tiberius idővel impotenssé vált, ezért később csak szemlélője volt az általa kitalált perverz szexuális együttléteknek. Palotáinak falait erotikus, kifejezetten pornográf festmények borították, melyek nem csak megdöbbentők voltak, hanem némely kifejezetten romlott is.

királyi család őrült perverz Tiberius császár

Tiberius palotájában, Capri szigetén (Forrás: Getty Images)

Sorozatos erőszakoló koronaherceg

Talán nem annyira ismert az 1600-as évek végétől 1776-ig uralkodó Jongdzsu koreai király sem. Ő volt az az uralkodó, aki megölette a saját fiát, méghozzá úgy, hogy egy rizsládába záratta, ahol aztán éhen halt nyolc nap alatt. Bár Jongdzsu kritikus, zsarnok és rideg volt a koronaherceggel, de nem ez vezetett a döntéséhez. Sado ugyanis gyakran teljesen értelmetlen gyilkolásba kezdett a palota falain belül, amely azt a kételyt ültette el apja fejében, hogy egyszer a gyermeke az ő életére tör majd. A mai tudósok úgy vélik, hogy Jongdzso fia, Sado skizofrén lehetett, állapotán pedig nem segített, hogy gyakran nyúlt alkohol után. Ha nem gyilkolt, akkor erőszakolt. Többnyire az udvarhölgyeket, de az is megtörtént, hogy megverte, megfenyegette és megerőszakolta a saját nővéreit is.  

királyi család őrült perverz

Jelenet A Trón c. filmből (Fotó: imdb)

300 kilós szerető és tehénhüvelyről mintázott szobor

Az 1600-as évek első felében uralkodott I. Ibrahim oszmán szultán, akit manapság is csak Őrült Ibrahimként emlegetnek, így pedig már egyértelmű, miért került fel a listánkra. Bátyja, Murad a palota egy olyan részébe záratta el őt, amely félreesik mindentől. Tette ezt annak érdekében, hogy alaposan felkészítsék Ibrahimot az uralkodásra. Amíg ő teljes elszigeteltségben élt, Murad kivégeztette a többi testvérét. Ibrahim napjai úgy teltek, hogy attól rettegett, őt is akármelyik pillanatban kivégezhetik. Annyira félt a testvérétől, hogy amikor annak halálhírét vitték neki, s közölték, hogy ő az új szultán, akkor inkább elbarikádozva visszazárta magát addigi lakhelyébe, mert cselnek vélte a dolgot. Csak anyja könyörgése, és Murad holttestének látványa után hitte el, hogy ő lett az uralkodó. Idővel egyre inkább látszott, hogy az idegeit megviselték az elzárva töltött évek. Volt, hogy halakat etetett a palota kertjének tavában, csakhogy pénzérmével.

királyi család őrült perverz

I. Ibrahim oszmán szultán (Fotó: Historica Graphica Collection/Heritage Images/Getty Images)

De vannak feljegyzések a szexuális szokásairól is. Az egyik szerint a palota kertjébe hívatta a hárem tagjait, meztelenre vetkőztette őket, majd ő maga úgy kezdett nyeríteni, mint egy ló és vágtatott köztük. Ennél drámaibb és embertelenebb tette is volt: egyik nap felébredt és elrendelte, hogy a 280 nőből álló hárem tagjainak lábára súlyt kössenek, fejükre zsákot húzzanak és lökjék őket a tengerbe. A legelképesztőbb szóbeszéd róla az volt, hogy arany szobrot csináltatott egy tehén hüvelyéről, majd körbeküldte a birodalomban, hogy találjanak számára ilyen intim résszel kinéző hölgyet. Végül találtak számára egy 300 kilónál is többet nyomó nőt, aki állítólag a kedvenc ágyasa lett. Kezdetben az őrült Ibrahim helyett anyja, Köszem uralkodott. Idővel azonban száműzte a nőt, és átvette a hatalmat. Kiürítette a kincstárat, katasztrofális kimenetelű háborúkba kezdett és súlyos adókat vetett ki. Döntései a társadalom valamennyi rétegében elégedetlenséget szült, így hatéves fia javára lemondották, őt pedig négy nappal később megfojtották.

Az arisztokrata szadista

Bár nem volt uralkodó, de arisztokrata családban született a francia író-filozófus De Sádi márki. Házassága alatt egy titkos lakást tartott fent Párizsban, hogy szabadon hódolhasson perverz szenvedélyeinek. Viszonya volt prostituáltakkal, színésznőkkel és társasági hölgyekkel. Többször volt börtönben is tettei miatt. Egyszer azért, mert megkorbácsolta a felbérelt prostituáltat, máskor pedig szodómia és mérgezés miatt, amikor az orgiája résztvevőinek kőrisbogárpáncélt kevert az ételébe, ajzószer gyanánt. Elég elolvasni a műveit, hogy megismerjük a további életét. Talán nem meglepő, hogy róla született meg a „szadista” szó.

Dirty Bertie

Viktória királynő fia, VII. Eduárd nem uralkodott sokáig, de hírnevet így is szerzett magának. Rá a Dirty Bertie gúnynevet aggatták, nem ok nélkül. Bár úgy tartják, hogy békés házasságban élt, mégis legalább 55 szeretőt tartott. Rendszeresen megfordult Párizs felkapott bordélyházaiban, és a hírek szerint készíttetett magának egy olyan „széket” is, amelynek segítségével a lehető legtöbb pozícióban tehetett magáévá egy nőt úgy, hogy az ízületeire nehezedő nyomást a minimálisra csökkentse.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top