nlc.hu
Sztárok

Kevin Spacey nem lesz benne a tatárjárásos filmben

Mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásról szóló magyar film főszereplője

Miután az Egyesült Királyságban szexuális bűncselekményekkel vádolják Kevin Spacey-t, nem ő lesz az 1242 – A Nyugat kapujában című film főszereplője.

Nem Kevin Spacey lesz a magyar rendezésű 1242 – A Nyugat kapujában című film főszereplője, miután a színészt szexuális zaklatással és szexuális erőszakkal vádolják az Egyesült Királyságban – tudta meg a Variety a film producerétől, Bill Chamberlaintől.

A tatárjárás koráról szóló kalandfilm magyar–mongol–angol koprodukcióban készül, és a Nemzeti Filmintézet 1,26 milliárd forintos gyártási támogatást szavazott meg rá. Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakította volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki kapja meg a szerepét.

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják az Egyesült Királyságban: négyszer érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, mely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit.

Kevin Spacey szexuális bűncselekményekkel vádolt amerikai színész megérkezik az Old Bailey bíróságra 2022. július 14-én Londonban, Angliában

Kevin Spacey szexuális bűncselekményekkel vádolt amerikai színész megérkezik az Old Bailey bíróságra 2022. július 14-én Londonban, Angliában (Fotó: Wiktor Szymanowicz/NurPhoto)

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban. A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Csütörtökön a 62 éves színész minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. A húszperces meghallatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top