nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akiknek meghalt a gyereke

Nem Robert De Niro az egyetlen, akinek szörnyű tragédia sújtotta a családját – 11 sztár, aki elvesztette a gyerekét

A tragédia Hollywoodot sem kerüli el.

Robert De Niro családját a napokban komoly tragédia sújtotta. A színész 19 éves unokája, Drena De Niro fia elhunyt.

Mélyen megrázott szeretett unokám, Leo halála. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvétnyilvánítást. Kérjük, tartsák tiszteletben a privát szféránkat, hogy fel tudjuk dolgozni Leo elvesztését

– olvasható a színész által kiadott közleményben.

Leandro De Niro Rodriguez szintén színésznek készült, a karrierje még csak most indulhatott volna be. 2018-ban édesanyja oldalán szerepelt A csillag születikben, illetve a Cabaret Maxime című filmben. Leo De Niro négy unokájának egyike, Drena egyetlen gyermeke. Ő így búcsúzott a fiától:

„Gyönyörű édes angyalom. Leírhatatlanul szerettelek attól a pillanattól kezdve, hogy a hasamban éreztelek. Te voltál az örömöm, a szívem, és minden, ami tiszta és valóságos volt az életemben. Bárcsak most is veled lehetnék. Bárcsak veled lennék. Nem tudom, hogyan éljek nélküled, de igyekszem továbbmenni, és terjeszteni azt a szeretetet és fényt, amit azáltal éreztettél velem, hogy az édesanyád lehettem. Olyan mélyen szerettek és értékeltek. Azt kívánom, bárcsak ez a szeretet megmenthetett volna. Nagyon sajnálom kicsim, annyira sajnálom. Nyugodj békében az örök paradicsomban, drága kisfiam.”

Sajnos nem a De Niro család az egyetlen, akit ilyen megrázó tragédia sújtott. Hollywoodban számos olyan szülő van, akinek át kellett élnie egy gyermek vagy unoka elvesztésének mérhetetlen fájdalmát

Priscilla Presley

De Niróhoz hasonlóan Elvis felesége is az unokáját gyászolta, mikor Benjamin Keough 2020-ban öngyilkos lett. Idén januárban aztán a lányától is el kellett búcsúznia. Lisa Marie Presley két nappal a halála előtt még elkísérte az édesanyját a Golden Globe-gálára, ezután azonban szívrohamot kapott. Ekkor még sikerült megmenteni, de még aznap a kórházban elhunyt. 54 éves volt.

Priscilla Presley és lánya Lisa Marie Presley

Priscilla Presley és lánya, Lisa Marie Presley Las Vegasban, Elvis kiállításmegnyitóján, 2015-ben (Fotó: Erik Verduzco/Las Vegas Review-Journal/Tribune News Service via Getty Images)

Prince

A néhai énekes mindig is foggal-körömmel védte a magánéletét. Egy alkalommal például azt nyilatkozta Oprah Winfrey-nek, hogy ha egyszer lesz gyereke, akkor semmit nem árul el róla – a fia vagy lánya majd eldönti, hogy milyen információt oszt meg magáról a nyilvánossággal. Így nem is meglepő, hogy soha nem beszélt a fiáról, Boy Gregoryról, aki Pfeiffer-szindrómával született 1996-ban, a betegségbe pedig egy héttel később belehalt.

Prince

Fotó: Theo Wargo/WireImage

Eric Clapton

Nem véletlenül képtelenség könnyek nélkül meghallgatni Eric Clapton Tears In Heaven című számát. És nemcsak azért, mert gyönyörű dal. Hanem mert a saját tragédiája ihlette. Eric azután írta ugyanis, hogy elvesztette a négyéves fiát, Connort, aki kiesett az énekes New York-i, 53. emeleten lévő lakásából 1991-ben.

Eric Clapton fia

Eric Clapton feleségével és fiával, Connorral, Olaszországban 1991-ben (Fotó: Profimedia)

Joe Biden

Az amerikai elnököt nem kerülte el a gyász. 1972-ben karácsonyfát indult vásárolni az akkori felesége, Neilia, és magával vitte a 13 hónapos kislányukat, Naomit. Azonban autóbalesetet szenvedtek. A kocsiban ott voltak Biden fiai is, de ők – az anyjukkal és húgukkal ellentétben – túlélték a szerencsétlenséget. 2015 nyarán Biden egyiküket mégis elvesztette: Beau agyrákban elhunyt.

Joe Biden és felesége Neilia

Joe Biden és volt felesége, Neilia (Fotó: Fairchild Archive/Penske Media via Getty Images)

Regina King

A színésznő rendkívül jó kapcsolatot ápolt a fiával, Alexander Jr-ral. A DJ-ként tevékenykedő fiatalember szintén gyakran kifejezte az édesanyja iránti szeretetét a közösségi médián. Itt számolt be a küzdelmeiről is, amiken végül nem tudott túljutni. 2022 januárjában, 26 évesen öngyilkos lett.

Regina King

Fotó: Chris Pizzello-Pool/Getty Images

Sylvester Stallone

2012-ben halt meg Sylvester Stallone fia, Sage. A 36 éves férfi haláláért többen az életvitelét és kábítószer-fogyasztását okolták, ám később megállapították, hogy szívelégtelenség okozta a tragédiát. A halottkém egészen konkrétan ateroszklerotikus koszorúér-betegséget jelölt meg a halál hivatalos okaként.

Sylvester Stallone és Sage Stallone

Sylvester Stallone és Sage Stallone, 1990 (Fotó: United Artists/Courtesy Everett Collection)

John Travolta

Mikor 2009-ben John Travolta és Kelly Preston elvesztették a 16 éves fiukat, Jettet, abba egy kicsit mindenkinek megszakadt a szíve. A fiú Kawasaki-szindrómában szenvedett, ami egy olyan autoimmun betegség, ami rohamokat okoz. Egy ilyen roham végzet Jett-tel, mikor a család a Bahamákon nyaralt.

John Travolta fia

John Travolta lányával, Ella Bleu-val, fiával, Jett-tel és feleségével, Kelly Prestonnal Párizsban (Fotó: Marc Piasecki/GC Images)

Paul Newman

Paul Newman egyetlen fia és legidősebb gyermeke, Scott szintén színésznek készült. A karrierje azonban be sem indulhatott igazán, miután 1978-ban, 28 évesen drogtúladagolásban elhunyt. Newmant olyannyira megrázta a tragédia, hogy elkötelezte magát a kábítószerellenes küzdelem mellett: megalapította a Scott Newman Centert a fia tiszteletére, melynek célja a drogprevenció.

Paul Newman

Fotó: John Springer Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Pierce Brosnan

Három év hősies küzdelem után Pierce Brosnan lányát, Charlotte-ot legyőzte a petefészekrák. 2013-ban, 41 évesen hunyt el. A színész a nevére vette Charlotte-ot, amikor feleségül vette az első feleségét, Cassandra Harrist, a lány édesanyját. Cassandra szintén petefészekrákban halt meg 1991-ben.

Pierce Brosnan és lánya Charlotte

Pierce Brosnan és lánya, Charlotte (Fotó: Jon Furniss/WireImage)

Keanu Reeves

Keanu Reeves sorsa rendkívül tragikus. Először elvesztette a legjobb barátját, River Phoenixet, majd a kislányát, Avát, aki halva született 1999-ben. Keanu és barátnője, Jennifer Syme kapcsolata nem bírta ki az őket ért tragédiát, így szakítottak. 18 hónappal később pedig Jennifer halálos autóbalesetet szenvedett.

Keanu Reeves

Fotó: Steve Granitz/FilmMagic

Mia Farrow

A színésznőnek nem egy, hanem két gyermeke is meghalt idejekorán. Az örökbe fogadott lánya, Lark Song 35 évesen halt bele az AIDS következményében fellépett tüdőgyulladásba. A másik örökbe fogadott gyereke, Tam 19 éves volt, amikor szívelégtelenségben elhunyt – bár a testvérének meggyőződése, hogy öngyilkos lett, ahogy fivére, Taddeus is, aki 2016-ban vetett véget az életének.

Mia Farrow

Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for TIME

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top