nlc.hu
Sztárok

Matthew Fox, a Lost sztárja 56 évesen

Ezüstróka lett a Lost jóképű sztárjából, Matthew Foxból

Hiába, az idő előbb vagy utóbb mindenkin fog, az 56 éves Matthew Foxon is, akin meglátszódnak az elmúlt évek viszontagságai.

2004-ben robbant be a sorozatpiac legújabb szenzációja, a Lost – Eltűntek, aminek egyik meghatározó figurája az addig viszonylag ismeretlen Matthew Fox volt. A színész dr. Jack Shephard karakterét öltötte magára, az alkotók benne testesítették meg a sorozat jófiúját.

Matthew Fox

Így ismertük meg (Fotó: RTL Sajtóklub)

Bár a széria a cselekmény előrehaladtával egyre átláthatatlanabb lett – és egyre több nézőt veszített –, Fox kitartott az utolsó epizódig, ami sokak szerint minden idők legrosszabb befejezése volt.

Matthew Fox

A Lost – Eltűntek szereplőgárdája (Fotó: RTL Sajtóklub)

A színész előtt ezek után számtalan ajtó megnyílhatott volna, csakhogy 2011-ben azzal vádolták meg, hogy megtámadott egy női buszsofőrt és meg is ütötte őt. Fox tagadta a vádakat, de korábbi kollégája, Dominic Monaghan később azt állította, hogy ez nem elszigetelt eset volt. Fox természetesen erre is azt mondta, hogy hazugság.

Végül a buszsofőr visszavonta a benyújtott keresetet, de ez már aligha számított, a színész karrierje megpecsételődött. Mindössze öt filmben és egy sorozatban szerepelt a Lost befejezése óta, és ezek sem feltétlenül kiemelkedő színészi teljesítményét méltatták. Ha nem lenne az IMDb, valószínűleg nem is emlékeznénk rájuk.

Fox, nem tűnt el a süllyesztőben, de a széria sikerét nem sikerült megugrania, ez pedig láthatóan nyomot hagyott rajta. 57 éves korára – ma ünnepli nem mellesleg a születésnapját – a haja szinte teljesen megőszült és ráncok tarkítják az arcát, persze jóképűségéből még így sem vesztett.

Matthew Fox

Matthew Fox 2023-ban, a Monte Carlo TV Filmfesztiválon (Fotó: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis)

A színész 1992-ben vette feleségül Margherita Ronchit, akivel azóta is egy párt alkotnak. Két gyerekük született, Kyle 25 éves, Byron pedig 22.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top