nlc.hu
Sztárok

Matthew Perry szerelmei

„Ha megkértem volna a kezét, most lenne két gyerekünk” – Őket szerette Matthew Perry

Az 54 évesen elhunyt Matthew Perry mintha nem merte volna elhinni, hogy neki is jár a boldogság és a szerelem. Pedig minden szavából sugárzik, hogy vágyott rá.

Először azért drukkoltunk, hogy Monica és Chandler összejöjjön, aztán, hogy megtartsák az esküvőt, végül azért izgultunk, hogy szülők lehessenek. Chandler megkapta a happy endet. Feleség, két gyerek, kertvárosi ház, és örökkön tartó barátságok. Matthew Perry viszont, mint oly sokan a világban, folyamatos ürességgel, magánnyal és boldogtalansággal küzdött. Neki nem adta meg a sors a boldog családi életet, amit Chandlernek megírtak a forgatókönyvírók. 

Amint Perry sikeres lett, a média is érdeklődni kezdett a magánéletét illetően. És mi tagadás, a színész Hollywood legszebb hölgyeivel randevúzott 1994-től kezdve. Ezekről a kapcsolatokról ő maga is beszámolt a .Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában.

Heves érzések és érintések

Valerie Bertinelli titkos szerelme volt a színésznek. Bár hivatalosan soha nem randevúztak, de úgy kerültek közel egymáshoz fizikailag és csókolóztak, hogy a nő akkori férje, Eddie Van Halen néhány méterrel arrébb volt. Talán ebből is látszik, hogy a Jóbarátok színésze mennyire intenzíven élt, a vágyait, és az érzelmeit középpontba állítva.

Valerie Bertinelli és Matthew Perry

Valerie Bertinelli és Matthew Perry (Fotó: Ron Galella Collection via Getty Images)

Mindössze 18 éves volt, amikor egy forgatáson megismerkedett Tricia Fisherrel, a néhai Carrie Fisher féltestvérével. Kapcsolatuk viszonylag hamar elmélyült, de Perry szerint talán túlságosan gyorsan – két hónap után – döntöttek úgy, hogy eljött az ideje a szexnek. Románcuk két felvonásosra sikerült, mivel a szakítást követő szünet után ismét találkozgatni kezdtek, ekkor viszont már Perry a Jóbarátok sztárja volt. „Nem ő hagyott el. Egyszerűen feltörtek a régi félelmek és véget vetettünk a kapcsolatnak” – írta a végső elválásról.

Tricia Leigh Fisher és Matthew Perry

Tricia Leigh Fisher és Matthew Perry (Fotó: Barry King/WireImage)

Hollywood nagyágyúi

Amikor úgy fogalmaztunk, hogy Hollywood legszebb színésznői voltak a kedvesei, akkor nem túloztunk. Perry még 1993-ban, a massachusettsi Williamstown Színházi Fesztiválon találkozott Gwyneth Paltrow-val. Ahogy pedig az lenni szokott, a próbákból randevúk lettek, közös autókázásokkal, bulikkal és persze csókokkal is. Amikor néhány nappal ezelőtt a színész meghalt, Paltrow egy hosszú Instagram-posztban búcsúzott el régi barátjától, akivel soha nem bontakozott ki igazán a kapcsolatuk, mivel Perry elkezdett a Jóbarátokon dolgozni, és őt is máshová sodorta az élet. 

És ha már hollywoodi szépségek, akkor emlékezzünk meg Julia Roberts és Matthew Perry románcáról is, ami nem csak a Jóbarátokban esett meg. Már be volt tervezve Julia ominózus vendégszereplése a sorozatban, amikor – a közös munka miatt – a színész meglátogatta őt az otthonában. A kapcsolatuk ekkor kezdődött. „Tulajdonképpen, mire azt a bizonyos epizódot elkezdtük forgatni, mi már együtt voltunk. Két hónappal később viszont ismét facér lettem. Julia Robertsszel randizni egyszerűen csak túl sok volt nekem. Folyamatosan azon aggódtam, hogy mikor fog velem szakítani. Azt kérdezgettem, hogy miért pont én kellek neki. Azt mondogattam magamnak, hogy soha nem lehet elég jó egy ilyen nőnek… Szóval adott volt a szakítás” -–írta könyvében a férfi.

Matthew Perry és Julia Roberts

Matthew Perry és Julia Roberts a Jóbarátok 2. évadában (Fotó: Profimedia)

Ha úgy érzed, hogy Perry minden exének adott valamilyen kedves jelzőt a könyvében, akkor jól érzed. Natasha Wagner, Natalie Wood és Richard Gregson lánya például, „a gyönyörű, okos, gondoskodó és szexi” jelzőket kapta a színésztől. „Mindene megvolt. Egyszerűen tökéletes nő.” A kapcsolatnak azért lett vége, mert egyikük többet akart, amit a másikuk már nem tudott megadni.

A titkos crush

„Még két évvel azelőtt, hogy találkoztam volna Jennifer Anistonnal, totál belezúgtam. De ki nem tudott belezúgni? Soha nem mondtam el neki, titkoltam előtte mindent. De amikor hozzáment Brad Pitthez, rájöttem, hogy nekem aztán nem sok esélyem van itt. Persze olyan sok különbség van köztünk, hogy nem is köthettünk volna ki egymás mellett” – mondta a People magazinnak Perry, aki testvéri kapcsolatban állt Anistonnal az élete végéig.

Matthew Perry és Jennifer Aniston

Matthew Perry és Jennifer Aniston a Kissing a Fool Los Angeles-i bemutatóján 1998-ban (Fotó: Vinnie Zuffante/Getty Images)

Akit a függőségei miatt veszített el

Gabrielle Allan neve talán nem mond túl sok az olvasóknak, de a nő az egyébként rengeteg díjat nyert Veep (Az alelnök) című sorozat egyik producere. Perry úgy írt kettejük kapcsolatáról, mint amit az alkohol tett tönkre. Akkor jött rá, hogy az életét a pia irányítja, amikor Gabyval egyszer hazaértek egy rendezvényről, és a nő lakásában nem volt semmilyen alkohol. „Ez teljesen normális, de én fiatal voltam, és azt éreztem, lángol a vérem, ha nem tudok azonnal inni” – emlékezett vissza Perry, aki a szakítás után is barátságban maradt a filmessel.

„A legszebb és a legokosabb nő volt az életemben, és végig mellettem maradt a kábítószer ellen folytatott harcomban” – ezt már Jamie Tarses producerről írta Perry a könyvében. A 2021-ben elhunyt tévést a színész mélyen tisztelte és szerette. A szerelmi kapcsolatuknak vége lett, amikor Perry a józan életére próbált fókuszálni, de barátok maradtak. Mégsem Jamie-t nevezte „álmai exbarátnőjének”, hanem Rachel Dunnt, akivel 2003-tól 2005-ig járt. „Nem volt hatalmas dráma a szakításban, de Matt afelé volt elkötelezve, hogy józan maradjon, nem pedig a szerelemnek” – mondta Perry egyik barátja a People magazinnak.

Matthew Perry és Rachel Dunn

Matthew Perry és Rachel Dunn (Fotó: Mark Mainz/Getty Images)

A nagy szerelem

A színész leghosszabb kapcsolata Lizzy Caplan színésznővel volt, még akkor is, ha ezt nem kapta fel annyira a sajtó, mint a korábbi románcait. „Barátság extrákkal” üzemmódban indult a kapcsolatuk, amely szépen lassan szerelem lett, és összesen hat évig voltak együtt. Matthew már meg akarta kérni Lizzy kezét, de 2012-ben hirtelen szakítottak. „Ez a mai napig kísért. Gyakran arra gondolok, ha megkértem volna, hogy legyen a feleségem, most lenne két gyerekünk és egy házunk. Ehelyett egy gazember vagyok, aki ötvenhárom évesen egyedül él a házában” – olvashatóak Perry önmarcangoló sorai a könyvben.

Matthew Perry és Lizzy Caplan

Matthew Perry és Lizzy Caplan (Fotó: Michael Ansell/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

Az utolsó barátnő

A színész utolsó barátnője Molly Hurwitz irodalmi menedzser volt. 2018-ban jöttek össze, és 2020 novemberében Matt megkérte a kezét. „Szerencsére a bolygó legnagyszerűbb nőjével randevúztam, hát úgy döntöttem, hogy eljegyzem” – mondta akkor a People magazinnak Perry. De hamar kiderült, hogy eljegyzés ide vagy oda, ez a kapcsolat egyáltalán nem volt annyira intenzív, mint a korábbiak. 2021 júniusában szakítottak, amit a színész így kommentált. „Néha a dolgok egyszerűen nem működnek. A legjobbakat kívánom Mollynak.”

Matthew Perry 2023. október 28-án hunyt el. Soha nem házasodott meg, gyermeke sem született. 

Molly Hurwitz

Fotó: Molly Hurwitz Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top