Trend

Harmadik nekifutásra

Julia várt. Ahogy azt a Júliák szokták. Már kétszer ott volt a célegyenesben, talpig pretty womannek öltözve várta az õ lovagját, Oscar bácsit, de õ nem jött el érte.

A Roberts-klán nem régi színészfamília, így nem mesélhetünk arról, hogy Juliáról biztosan tudta a smyrnai rokonság: a kicsi színésznő lesz. Az 1967. október 23-án született leány, rendes, dolgos szülők gyermekeként jött a világra. A mama titkárnő volt, a papa porszívóügynökként gyűjtötte össze a kenyérre valót. Négyesztendős volt, amikor a szülei elváltak, és kilenc, amikor a papája meghalt. Julia ekkor még Julie volt. Eric nevű bátyjával mindketten úgy gondolták, színészek lesznek. Így hát Julie elment Lisa nővéréhez New Yorkba, aki ott színészkedett. 1986-ban első filmjében, a Véres nap című alkotásban a bátyjával játszott, de erre a filmre a rokonságon kívül a kutya sem figyelt fel.

Adhatok egy pizzát?

Nem úgy, mint két esztendővel később a Mystic Pizza című filmre, ahol Julia önmagát játszotta. Kicsit szeleburdi volt, természetes és nagyon szexi. Aztán jött az Acélmagnóliák. Ebben Juliánk ­ mert ekkorra már Julia volt ­, Shirley MacLaine-nel és Sally Fielddel játszott együtt. Ekkor kapta első Oscar-jelölését is, de sajnos üres kézzel távozott a díjkiosztóról. Az Egyenesen át nemcsak az igazi ismertséget hozta meg a mi Júliánknak, hanem egy férjjelöltet is. Igaz, szinte néhány órával az esküvő előtt Kiefer Sutherland hoppon maradt ­ micsoda nő ez a Roberts, gondolhatták ekkor az emberek! Így volt ezzel Richard Gere is, aki a Micsoda nő! (Pretty Woman) című filmben volt a partnere. Juliáért újra eljött a várva várt vőlegény, Oscar, de ezúttal sem kérte meg a kezét, így maradt az életrajzban az Oscar-díjra jelölve címszó.

Zűrös természet

Aztán kisebb-nagyobb komédiák, szerelmes filmecskék következtek, és bizony Julia kikosarazott néhány olyan ajánlatot is, amit nem kellett volna. Például az Elemi ösztönt. Férjhez ment viszont Lyle Lovett-hez, volt egy rövidebb viszonya Liam Neeson-nal, Dylan McDermott-tal, Jason Patric-kal, Daniel Day-Lewisszal, és aztán négy évre lehorgonyzott Benjamin Bratt mellett.

Erin Brockovichról (a film magyar címe: Erin Brockovich ­ Zűrös természet) nem sokat hallott Roberts. De rögtön beleszeretett a film forgatókönyvébe, és legfőképpen a figurába. Így harmadszor is jelölték az Oscarra. Eddig összesen huszonhárom nemzetközi díjra terjesztették fel, melyből tízet sikerült hazavinnie. Harmincnégy esztendős lesz, és éppen most szakított legutóbbi barátjával. Bár évekig tartott, ez a kapcsolat sem bizonyult igazán tartósnak. Az Oscar-átadáson még egymás kezét szorongatták, már nincsenek együtt. Éppen a napokban nyilatkoztak először szakításuk okairól, és az interjúban Julia elmondta, bár Benjamin a világ egyik legtökéletesebb férfija, immár nem tartozik hozzá.

Julia néha kicsit durcás, hisztis, de természetes. Még olyat is megtesz, melyet rajta kívül nem sokan Hollywoodban. Nem festi ki magát. És csak úgy hívják: a húszmillió dolláros mosoly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top