Trend

Nyár, meleg, érzékeny bõr – NIVEA Sensitive

A meleg nyári hónapokban a nap erősen tűz, a hőmérő eléri a 42 fokot, mi pedig izzadni kezdünk. Ugye ismerős? Mit tehetünk, amikor kellemetlenül erős verejtékezéstől szenvedünk?




Függetlenül a kiváltó okoktól, az izzadást jól bevált természetes szerekkel és módszerekkel visszaszoríthatjuk. Íme néhány praktika.

A testünk átlagos hőmérséklete 36,5 fok, ám bizonyos határok között a szervezet hőmérsékletét képes maga is szabályozni. Ha felkúszik egyes betegségek következményeként, vagy a külső hőmérséklet megemelkedése nyomán, elkerülhetetlenül izzadni kezdünk, és egyidejűleg a bőr vérellátása is fokozódik. A verejték kicsapódik a bőrön, és az így keletkezett vékony vízréteg párolgásával hűtő hatást fejt ki. Bőrünk körülbelül hárommillió verejtékmirigye egész testfelületünket beszövi. Különösen nagy számban találhatók ezek a mirigyek a homlokunkon, a hónaljunkban és a lábfejünkön.





A fokozott izzadás miatt, nyáron több dezodort veszünk. Újra és újra felmerül a kérdés, melyiket válasszuk? Ma a legnépszerűbbek az aeroszolos dezodorok, de ezek sokaknak kellemetlen égő érzést okoznak. Ennek az az oka, hogy az aeroszolos dezodorok nagy koncentrációban (általában több, mint 80%-a a folyadéktöltetnek) tartalmaznak etilalkoholt, amely a bőrt irritálja. A panasz leggyakrabban nagy melegben, a már izzadságtól felázott érzékeny bőrön jelentkezik. A dezodoráló szerek bizonyos frisseségérzést kölcsönöznek, de nem befolyásolják a verejtékezést, csupán megóvnak a kellemetlen szagoktól.

Erősebben és hosszabban hatnak az izzadásgátlók. Ezek alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek beszűkítik a verejtékmirigyek kivezető csatornáit, és visszafogják a nedvesség kijutását. A NIVEA Sensitive dezodor 24 órán át biztosítja a bőrbarát dezodoráló hatást és a NIVEA deo gyengéd ápolását. Illatanyag- és alkoholmentes, lágy, balzsamos összetételének köszönhetően kiválóan alkalmas az érzékeny bőrűek számára – akár szőrtelenítés után is! Bőrbarát összetétele dermatológiailag és klinikailag bizonyított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top