Trend

A történelem leghíresebb hajikonjai

Összeszedtük az öt legszínesebb egyéniséget a hajtörténelemből. Van, akinek mágikusak a tincsei, van, akinek viccesek, és olyan is akad, akinek fiktívek a fürtjei.

Sámson
Időrendben a legrégebbi szereplő a listánkon, akinek frizurája, illetve a hajában rejlő ereje legendás volt. Az elképesztő fizikai erővel bíró, hosszú fürtű bibliai alakkal nem bírtak ellenségei, nem volt olyan harc, amelyben legyőzték volna, vagy túljártak volna eszén. Vesztét végül éppen szerelme, Delila, illetve a haja okozta. A nő levágta az erőt adó tincseket, míg Sámson aludt, a vesztét okozva ezzel. Az ellenségei által elfogott és megvakított férfi később, miután a haja ismét kinőtt, bosszút állt.

Cristiano Ronaldo
A kidolgozott testű, köztudottan hajőrült focista idén az Európa-bajnokságon nemcsak tehetségét, hanem legújabb frizuráját is megmutatta. A torna legnagyobb sztárjának tartott sportoló nem más, mint a legendás magyar focista, Puskás Ferenc hajviseletét „kopírozta le”. A retroviselet akkora tetszést aratott, hogy sok focibolond rajongó azóta szintén utánozza a féloldalas, gondosan lezselézett frizurát.

A történelem leghíresebb hajikonjai

Rapunzel, azaz Aranyhaj
A Disney 3D-s meséjében, az Aranyhajban (Grimm testvérek) nemcsak a technika, hanem a főszereplő haja is elképesztő. Ragyogó sztori, ragyogó haj, ahol az animációs főszereplő minden bizonnyal a világ leghosszabb hajú szöszijét alakítja. Rapunzel haja persze nemcsak szép, de szuperképességeket is hordoz, hiszen egy bizonyos ének dúdolása közben világító, egyúttal gyógyító és fiatalító csodaszerré válik.

Kleopátra
Az ókori szépségikon idejében a gyönyörű hajat az előkelőséggel, a gazdagsággal társították, és ő egyiknek sem volt híján. Feljegyzések szerint különösen büszke volt egészséges, vastag, fekete tincseire. Nagyon óvta haját, fokozott napsütésben, szélben inkább emberi hajból készült parókákat viselt. Szerette a különleges, elefántcsont díszekkel is kiemelni a szépségét, és híres volt arról is, hogy külön illatosította ragyogó hajkoronáját.

Albert Einstein
Páratlan intelligencia páratlan bozont alá rejtve. A világhírű fizikust a világ nagy része ősz, kócos és dús sörtével ismeri. Tény, hogy imázsának része volt a rendetlen haj, de kisfiúként rövid, szőke frizurájával még nem tűnt ki társai közül. Mára azonban már külön frizuratípust fémjelez a neve, sőt fodrászatokat is neveztek el utána.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top